Nog in 2012 zijn er wedstrijden geweest voor de selectie-meiden van Ulfariet. Inmiddels zijn we alweer een aantal wedstrijden verder en worden de verslagen toch wel een ‘klein’ beetje gemist. Hierbij dus een ‘kleine’ update.

Het wedstrijdseizoen begon met de gezellige clubteamwedstrijden in november. Dit is eigenlijk een soort ‘proef’wedstrijd waarbij je in teams strijd voor een medaille. Helaas hebben de meiden van Ulfariet geen medaille mee naar huis kunnen nemen, maar ze hebben het wel super goed gedaan! Mooie oefeningen laten zien, met natuurlijk wel wat verbeterpunten, maar daar kunnen we alleen maar voor gaan oefenen.

Een week later, op zaterdag 17 november, was Mirte al aan de beurt voor haar eerste plaatsingswedstrijd in Doetinchem. Na een weekje hard trainen en toch wat zenuwen begonnen ze de eerste ‘echte’ wedstrijd. De wedstrijd begon op de vloer. Helaas ging deze oefening niet zoals ik hem met de trainingen heb gezien. Het is natuurlijk toch een andere zaal waardoor Mirte de weg een klein beetje kwijt was. Gelukkig viel het cijfer mee en kreeg ze nog een 10.95. Door naar Mirte’s beste toestel; de sprong waar ze twee keer een super overslag liet zien wat dan ook beloond werd met een 13.00.

Als derde toestel de brug, helaas liep de salto nog niet hoe het moest zijn en hebben we deze er uitgehaald. Hierdoor houdt ze een lagere uitgangswaarde over, maar wel een nette oefening. Het laatste toestel de balk was een goede afsluiter. Hierdoor is Mirte op de 22e plaats geëindigd, erg netjes, maar dat gaan we natuurlijk verbeteren de komende wedstrijd.

Op zaterdag 24 november was de eerste wedstrijd voor de meiden van de 5e divisie. In deze divisie zitten de meeste meiden van Ulfariet. De allerjongsten mochten deze wedstrijd beginnen; Roos en Bente. Voor hen allebei de allereerste wedstrijd, best spannend dus.

De wedstrijd begon op de balk, waarbij ze allebei een paar kleine dingen zijn vergeten, maar voor de eerste keer hebben ze het super gedaan! Door naar de vloer. Roos liet hier een nette oefening zien zonder grote fouten. Ook Bente heeft het goed gedaan, waarbij we alleen nog even moeten oefenen op het netjes houden van de armen, maar dit is een kleinigheidje.

Bij de sprong was het nog even wennen, want de meiden moesten springen met een plankoline. Dit is een nieuw springtoestel wat eigenlijk de naam al zegt; een combinatie van de springplank en de trampoline. Op de plankoline hadden de meiden nog nooit gesprongen dus dit was nieuw waardoor Roos de tweede sprong niet helemaal tot de handstand kwam. Hierdoor mocht ze gelukkig drie keer springen. Beide meiden hebben nette cijfers gehaald, een 11.75 voor Roos en een 11.30 voor Bente! Ook op de brug lieten de meiden zien hoe hard ze hadden geoefend. In de einduitslag zijn ze netjes op de 21e (Roos) en 23e (Bente) plek geëindigd.

In de tweede wedstrijdronde op 24 november kwamen er maar liefst vijf meiden van Ulfariet in actie, te weten; Merel, Gees, Lotte, Iris en Floor. Deze meiden begonnen de wedstrijd op de brug waarbij Merel de spits af mocht bijten. Ze liet een mooie oefening zien wat haar een nette 10.700 opleverde. Als tweede was Gees aan de beurt en ook zei turnde stabiel. Bij Floor ging de brugoefening wat minder want het ophurken mislukte helaas. Gelukkig heeft ze de oefening nog wel erg goed afgemaakt. Daarna was Iris aan de beurt, vooraf even spannend, maar het ophurken lukte! En ook de laatste, Lotte, liet een nette oefening zien. Vol goede moed naar de balk, waar nu Gees mocht beginnen. Dit deed ze erg netjes. Maar daarna kwam onze Floor de balk veroveren. Ze liet zo’n mooie oefening zien dat ze het hoogste cijfer had van alle meiden; een 11.450. Hopelijk kon Iris deze goede resultaten voortzetten en dat deed ze prima; een mooie 11.050! Ook Lotte liet een mooie oefening zien. Als laatste nog Merel; voor het eerste een boogje in haar oefening, maar helaas ging die nog net mis! Volgende keer blijf je erop staan, dat weet ik zeker! Ook hadden de meeste meiden een nieuwe vloeroefening die ze mochten laten zien. Floor mocht beginnen en deed het erg netjes. Ook Iris liet een mooie arabier salto zien. Bij Lotte ging helaas het boogje niet helemaal goed, maar liet ze verder een mooie oefening zien. Ook Gees liet een super oefening zien, zoals we van haar gewend zijn en deed Merel het ook erg netjes. Daarna nog even knallen op de sprong waarbij Lotte het wel erg goed deed; twee super sprongen met mooie landing werden beloond met een 10.300. Ook de andere meiden sprongen allemaal erg goed! In de einduitslag werd het dan nog best spannend en hebben de meiden super gescoord, te weten; Gees: 7e, Iris: 8e, Floor 11e, Merel 14e en Lotte 16e! Echt heel erg goed! Lekker doortrainen en misschien komen we dan nog wel in de top 5?!

Als laatste mochten de pupil 1 meiden hun kunsten vertonen; Lisa, Sara, Rosa en Bo hebben alle vier een mooie wedstrijd geturnd. Ze begonnen op de balk waar Rosa er met alles op bleef; super! Helaas zijn de andere meiden wel één of helaas meerdere keren eraf gevallen wat een hoop punten kost. Dit moeten we dus echt nog wel even oefenen. Op de vloer lieten ze alle vier mooie oefeningen zien, met alle vier een erg mooie overslag; erg knap! Ook op de sprong in totaal acht mooie overslagen. Dan natuurlijk nog de brug. Ook hier stabiele oefeningen met toch nog wel wat kleine verbeterpuntjes bij allemaal, maar hier kunnen we nog aan werken want de volgende wedstrijd is pas in januari. Ook deze meiden hebben mooie plaatsten gehaald; Rosa: 14e,  Lisa: 22e, Bo op haar eerste wedstrijd: 28e! En Sara is op de 30e plaats geëindigd! Goed gedaan meiden!

Na een weekje geen wedstrijden mocht op zaterdag 8 december Mirte turnen tijdens haar tweede plaatsingswedstrijd. De afgelopen weken hebben we hard getraind op de brug en de salto gaat al steeds beter en meer alleen; erg knap! Ook de vloeroefening ziet er al stukken beter uit en nu gaan we hopen dat ze niks gaat vergeten. Bij de wedstrijd liet ze weer twee super sprongen zien wat haar een 13.600 opleverde; super! Ook is ze tijdens de hele oefening op de balk blijven staan wat al een hele prestatie is natuurlijk op een klein stukje van 10 cm breed. In de einduitslag is Mirte op de 23e plek geëindigd, dit hadden we niet helemaal verwacht zeker omdat het echt een stuk beter ging dan de vorige keer. Maar ik ben echt super tevreden over deze wedstrijd en weet zeker dat ze in januari nog een keer gaat knallen!

Ook de vierde divisie heeft in 2012 al een eerste plaatsingswedstrijd geturnd. Deze wedstrijd was op 15 december in de mooie nieuwe turnhal in Winterswijk. Jade, Meike en Sarah mochten hier op de vloer beginnen. Alle drie de meiden een nieuwe vloeroefening wat dus altijd even spannend is. Jade mocht de wedstrijd beginnen en liet een erg mooie oefening zien met een super arabier salto. Ook Meike ging erg goed en haar arabier flickflack is al steeds beter. Voor Sarah was de oefening nog even wennen en was ze eventjes de weg een beetje kwijt, maar ze heeft zich er goed doorheen geslagen en de oefening goed afgemaakt. Vol vertrouwen door naar de sprong waarbij Meike en Jade mooie sprongen hebben laten zien. Ook bij Sarah ging het beter dan tijdens de trainingen wat ik dus al super vind! Op de brug ging het helaas niet zo goed. Jade viel eraf met het ophurken en Meike moest een extra zwaai maken voor de salto afsprong. Bij Sarah waren geen grote fouten. Balk was het laatste toestel en dat ging niet zoals bij de trainingen. Meike viel eraf en ook Jade en Sarah moesten de balk verlaten bij de radslag. Niet een topwedstrijd dus, maar voor een eerste wedstrijd toch nog redelijk. We weten nu wat we kunnen oefenen voor de volgende wedstrijd.

Op het moment dat ik dit schrijf staan Mirte en Lisa klaar voor hun wedstrijden en daar zal hoop ik wat sneller een verslag van klaar zijn. Ook hoop ik natuurlijk op misschien nog een paar medailles voor wat meiden, maar daar zijn we tijdens de trainingen al druk voor aan het oefenen, dus dat moet denk ik best wel lukken tijdens de rest van het wedstrijdseizoen! Wij gaan er in ieder geval voor!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download