Zaterdag 26 januari was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden in de 5e divisie. Deze wedstrijd was in de SaZa hal in Doetinchem.

In de tweede wedstrijdronde turnden onze jeugdturnsters in niveau 8, dit waren Floor, Iris, Gees, Lotte en Merel. De laatstgenoemde deed het zelfs zo goed dat ze de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen, een prestatie om trots op te zijn! De meiden begonnen de wedstrijd op de balk, waarbij Merel mocht starten. Altijd weer even spannend want zou ze met het boogje blijven staan. Helaas ook dit keer een val bij het boogje, terwijl ik zeker weet dat ze hem kan en hij gaat de volgende keer dan ook echt lukken. Gees mocht als tweede haar oefening laten zien. Helaas ging dit wat minder goed dan tijdens de trainingen en moest ze twee keer de balk verlaten. Ook bij Floor ging het helaas wat minder en ook bleef zij er niet de hele oefening op staan. De laatste twee, Iris en Lotte bleven keurig op de balk en hadden dan ook mooie cijfers. Vloer was het tweede toestel. Met het inturnen werd het voor mij nog even spannend want de acrobatische series gingen niet zoals ze moesten gaan. Dus wat gingen ze met de wedstrijd laten zien. Nou, dat ging echt super! Merel een super hoge salto, evenals Lotte! En ook Iris deed een mooie salto. De oefeningen van Floor en Gees waren ook erg mooi! Ook de sprong ging bij alle meiden erg netjes en waarbij Iris ook twee keer helemaal zelf over de pegasus sprong; super zeg!

Het laatste toestel was de brug. Hier hebben we de laatste tijd niet echt op kunnen oefenen dus voor mij was het even afwachten hoe het zou gaan. Maar deze meiden hebben het fantastisch gedaan. Allemaal mooi doorgeturnde oefeningen zonder vallen en waarbij Iris zelfs een 11.600 scoorde wat het 2e cijfer was op de brug!

De einduitslag was dus nog even spannend en ook voor ons allemaal erg leuk dat Merel op de derde plek mocht gaan staan. Ook de andere meiden hebben het super gedaan. Iris en Floor hebben samen de 8e plek behaald, Lotte werd 11e en Gees 17e! Helemaal top; door naar de volgende wedstrijd.

Op dezelfde dag turnden ook de jongste meiden (de instappers) in niveau D2. Dit waren Roos, Nurseyda en Bente. Deze meiden begonnen de wedstrijd op de vloer. Alle meiden turnden een mooie oefening waarbij Nurseyda er bovenuit sprong, een 12.800 het 6e cijfer op de vloer. Daarna door naar de sprong. Dit was weer even wennen omdat ze met een plankoline moesten springen, maar de meiden hebben dit erg goed gedaan en lieten mooie sprongen zien. Ook op de brug lieten ze zien wat ze waard zijn en turnden ze allemaal mooie oefeningen waarbij Nurseyda zelfs het ophurken al liet zien. Balk was het laatste toestel. Op de balk liet Bente een mooie koprol zien en ook liet ze zien dat ze de oefening helemaal uit haar hoofd wist. In de einduitslag zijn deze meiden op de volgende plekken geëindigd; Nurseyda: 14e, Roos: 19e en Bente 23e.Super gedaan alledrie!

In de laatste wedstrijdronde waren Lisa, Rosa en Sara nog aan de beurt. Helaas kon Bo niet mee doen in verband met een blindedarm operatie.  Ook deze meiden begonnen de wedstrijd op de vloer. Rosa liet hier een mooie oefening zien met mooie spagaatsprongen. Ook Lisa liet een nette oefening zien. Bij Sara hadden we de oefening op het laatst nog iets aangepast, waardoor ze een klein beetje in de war raakte en twee keer hetzelfde deed. Maar niks aan de hand, ze heeft wel alles netjes geturnd. Ook op de sprong lieten de meiden wat moois zien, waarbij Rosa zelfs al met de plank heeft gesprongen. Lisa en Sara gaan hier natuurlijk nog voor oefenen, maar hebben het goed gedaan bij de wedstrijd. Op de brug lieten de meiden ook weer mooie oefeningen zien waarbij Rosa een 13.750 haalde; het 9e cijfer op dit toestel! Het laatste toestel was nog even de balk. Daar zit de koprol in en dat blijkt toch voor iedereen altijd erg moeilijk, maar Lisa en Rosa bleven er allebei op; fantastisch! Daarom oefenen we daar ook zo hard voor! In de einduitslag is Rosa 10e geworden, Lisa 17e en Sara 22e! Een mooie prestatie!

Op zaterdag 19 januari waren er ook twee meiden van Ulfariet die een wedstrijd moesten turnen. Dit waren Mirte en Lisa. Lisa turnde haar eerste plaatsingwedstrijd in Doetinchem. Balk was haar eerste toestel en hier turnde ze erg stabiel en zonder vallen; super dus! Ook op de vloer liet ze een mooie oefening zien. Nog wel even wennen natuurlijk, want ze had een nieuwe oefening, maar hij ging erg goed. Ook op de brug en sprong liet ze mooie oefeningen zien wat resulteerde in een mooie 7e plek!! Natuurlijk hebben we nog wat kleine verbeterpuntjes, maar daar gaan we de komende weken hard aan werken.

Voor Mirte was 19e januari alweer haar derde en tevens laatste plaatsingwedstrijd. Deze wedstrijd was in de nieuwe turnhal in Winterswijk. Mirte mocht haar wedstrijd beginnen op de vloer. Hier hadden we erg veel aandacht aan besteedt omdat ze soms nog wel wat kleine onderdelen vergeet, maar hij ging erg goed deze keer! Door naar de sprong waarbij ze twee fantastische sprongen liet zien wat haar een 13.200 opleverde; het 4e cijfer op dit toestel! Ook op de brug liet Mirte een mooie oefening zien. Balk was het laatste toestel en ging ook weer erg goed, een 12.000 precies, wat het 9e cijfer op dit toestel was! In de einduitslag is Mirte op een knappe 22e plek geëindigd, wat helaas net niet genoeg was voor een plaatsje in de finale.

Alle meiden hebben dus weer goed geturnd en kunnen weer trainen voor de volgende wedstrijden! We gaan er weer voor!

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download