Afgelopen zaterdag 24 maart was de laatste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie. Vroeg in de ochtend mochten de jeugdturnsters Lotte en Iris hun wedstrijd beginnen op de balk. Altijd een spannend onderdeel. Gelukkig bleven beide meiden mooi op de balk staan en lieten ze een mooie oefening zien. Helaas was de handstand net niet helemaal in handstand en werd die dus afgekeurd, wat de nodige punten kostte.

Vloer was het tweede toestel en dit ging bij beide meiden ook erg goed. Ik heb twee mooi oefeningen gezien. Helaas waren de cijfers niet heel erg hoog, dit komt waarschijnlijk doordat ze teveel onderdelen laten zien waardoor er natuurlijk ook weer wat meer aftrek kan zijn. Dus volgend jaar passen we lekker de oefening wat aan.

Voor Iris was de sprong nog erg spannend, want de vorige wedstrijd heeft ze niet gesprongen. De afgelopen weken hadden we dus extra goed geoefend en tijdens de trainingen ging het vaak goed. De eerste sprong heb ik nog even geholpen, maar de tweede sprong deed Iris helemaal alleen; ik ben super trots! Ook Lotte liet twee keer een mooie overslag zien!

Iris en Lotte sloten de wedstrijd af op de brug. Helaas voor Iris ging de brug niet zo goed en viel ze met het ophurken eraf. Ook moest ze een extra zwaai maken voor de salto en dit kost natuurlijk punten. Maar; de sprong lukte! Daar ben ik al erg blij mee. Ook Lotte maakte een klein foutje. Bij de wegzet salto durfde ze de salto niet en maakte ze een extra borstwaartsom. Daarna heeft ze wel haar handen los gelaten en liet ze een mooie salto zien.

Iris is op de 24e plaats geëindigd en Lotte is 19e geworden! Helaas eindigen de meiden nog vrij onderin, maar dit was ook het eerste jaar jeugd dus het kan volgend jaar alleen nog maar beter gaan! Ik vind dat ze het goed hebben gedaan!

Sara, Lisa en Rosa mochten in de tweede ronde starten op de vloer. Rosa mocht beginnen en liet echt een top oefening zien met mooie loopsprongen. Deze hadden we ook goed geoefend en ze kreeg een 13.100; wat een mooi cijfer! Voor de wedstrijd had ik nog tegen de meiden gezegd, we gaan overal een 10.00 halen; dit was dus wel erg hoog van Rosa! Lisa mocht daarna. Het was jammer dat de handstanddoorrol de eerste keer niet doorrolde… maar de tweede ging wel goed! Een 12.750 voor Lisa; ook al boven de 10.000! Sara mocht als laatste en liet ook een erg mooie oefening zien en dat werd beloond met een 12.550! De meiden waren dus goed begonnen!

Bij de sprong mochten ze alledrie de overslag laten zien wat bij allemaal erg goed ging! Dit jaar springen we nog met de trampoline, maar nu gaan we natuurlijk oefenen voor volgend seizoen en mogen we met de plank springen. Dat wordt dus harder werken, maar ik weet zeker dat dit gaat lukken. Op de brug was Sara als eerste. De buikdraai van Sara ging niet helemaal goed, want ze had wat vaart over zodat ze eraf viel. Daarna heeft ze de oefening nog wel goed afgemaakt en kreeg ze toch een 10.550. De oefening van Rosa was echt helemaal super; een 13.700 het vijfde cijfer op dit toestel! Ook Lisa liet een mooie oefening zien en ook bij haar lukte het ophurken weer! Ze kreeg dan ook terecht een 13.150!

De balk was het laatste toestel en dat is toch altijd spannend om af te sluiten. Rosa mocht beginnen en liet een strakke oefening zien met maar een paar wiebels. Ook Lisa knalde weer op dit toestel met mooie hoge sprongen. Ook Sara viel er dit keer niet af en dit was dus al een verbetering!

De uitslag was nog even spannend. Rosa eindigde op een knappe zesde plaats! Lisa werd 13e en Sara is 19e geworden! De meiden hebben zich niet geplaatst voor de finale, maar ik vind zeker dat ze het goed hebben gedaanen we gaan nu lekker oefenen voor volgend jaar!

Zaterdag 17 maart was ook de plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie. Jade, Sarah, Merel en Manon deden vanuit Ulfariet hieraan mee. Helaas kon Meike door een blessure niet meedoen en ook Floor moest zich afmelden. De meiden hebben het netjes gedaan met een 21e plaats voor Jade, een 23e plaats voor Sarah, Merel werd 24e en Manon 25e. Deze meiden hebben zich helaas ook niet geplaatst voor een finale en ook zij gaan lekker oefenen voor volgend jaar!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download