Zaterdag 12 mei vond de finale voor de 6e divisie plaats in Doetinchem en daarbij heeft Gymnastiekvereniging Ulfariet het fantastisch gedaan met 2 medailles!

In de ochtend mocht Gees haar oefeningen laten zien aan de jury en het publiek en begon de wedstrijd op de balk. Bij de plaatsingswedstrijden viel Gees er elke keer nog af met de koprol, maar vandaag bleef ze er de hele oefening op en liet ze mooie, hoge spaghaatsprongen zien: helemaal super! Haar oefening werd dan ook bekroond met een mooie 11.500. De andere meiden uit haar groepje haalden flink wat lagere cijfers, waarmee Gees dus de wedstrijd erg goed begon! Vol vertrouwen gingen we door naar de vloer. Hier laat Gees altijd mooie oefeningen zien, met een mooie handstanddoorrol. Ook vandaag ging dit weer erg goed en heeft ze een 13.300 behaald. Door naar de sprong dus! De eerste sprong ging erg goed, de tweede was wat minder, maar het hoogste cijfer telt dus er was nog niks verloren. Kon Gees ook bij haar laatste toestel de zenuwen in bedwang houden? Haar laatste toestel was de brug en ook hier liet ze weer een prachtige oefening zien die mooi achter elkaar doorliep! Bij de prijsuitreiking was het dus even afwachten, maar met zulke mooie oefeningen kon het haast niet meer mis gaan. Gees heeft dan ook verdiend (met TWEE hele punten verschil) de eerste plek behaald; REGIOKAMPIOEN in de 6e divisie! Van harte gefeliciteerd! Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op Gees! Wat een mooie afsluiting van toch al een superseizoen!

In de twee ronde was Esmee aan de beurt. Ook hier hadden wij aardig hoge verwachtingen van, want ze heeft erg goed gepresteerd in de plaatsingswedstrijden. Ook tijdens de trainingen laat Esmee altijd mooie oefeningen zien dus dat moest goed komen! Esmee begon haar wedstrijd op de brug waarbij ze weer een strakke oefening liet zien wat haar een 11.700 opleverde. Door naar de balk, ook hier weer een mooie oefening zoals we van haar gewend zijn; 9.750. Een ietwat laag cijfer, maar de andere cijfers op de balk waren ook niet erg hoog dus er was nog niks verloren. Ook op de vloer liet Esmee weer een erg mooie oefening zien met een mooie flickflack. Als laatste toestel nog even twee keer springen, waarbij de eerste erg goed ging en de tweede wat minder, maar de beste telt! In de einduitslag is Esmee op een knappe derde plaats geƫindigd! Hartstikke knap om tijdens een finale op het podium te komen!

In de laatste wedstrijdronde mocht onze jeugdturnsters Lisa laten zien wat ze kon. Haar wedstrijd begon op de brug. Helaas een val met het ophurken, wat een punt kost, maar verder wel een erg mooie oefening met een mooie salto. Balk was haar tweede toestel. De oefening was wat wiebelig, maar zonder vallen en met een mooie handstand. Het derde toestel was de vloer. Hier liet Lisa een super oefening zien met een mooie arabier flickflack en alles was super netjes! Ze kreeg dan ook niet voor niks een 13.500; het hoogste cijfer van haar groepje! Bij de sprong was het nog even kiezen tussen trampoline en plank, maar vanwege haar blessure hebben we voor de trampoline gekozen en dat pakte goed uit. Twee keer een erg mooie overslag! In de einduitslag is Lisa in een sterk deelnemersveld van 31 deelnemers op een mooie 13e plaats geƫindigd; hartstikke knap!

Het was dus een erg goede en spannende finale voor de drie meiden van Ulfariet! Volgend seizoen een niveau hoger en dan gaan we weer knallen!!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download