Zaterdag 10 maart was gymnastiekvereniging Ulfariet aan de beurt om de wedstrijd te organiseren voor de 6e en 7e divisie. Deze wedstrijd was in de SaZa hal en we kregen heel wat hulp van leiding en assistenten.

Ook moesten vijf meiden van Ulfariet laten zien wat ze konden bij de wedstrijd. Als eerste was Lisa (jeugd, niveau 9) aan de beurt. De vorige wedstrijd was Lisa op de derde plaats geëindigd en ze was dus erg gedreven om dit resultaat te herhalen, of misschien zelfs wel te verbeteren. Ze begon de wedstrijd op de balk. Ze had erg geoefend om de koprol en de handstand te verberen en tijdens de wedstrijd ging dit dan ook erg mooi. Ze haalde een 10,900.

Vloer was het tweede toestel en dit ging ook weer super! Ze haalde dan ook een 13.200: het hoogste cijfer. Daarna naar de sprong waar Lisa twee keer een mooie overslag liet zien! Het laatste toestel was nog de brug. Ook hier hadden we de afgelopen weken goed op getraind en ja hoor; het ophurken lukte!! Wat super zeg! Ook de salto hebben we sinds vrijdag weer in de oefening zitten, maar deze ging ook perfect. De prijsuitreiking was natuurlijk spannend; want zou ze weer een medaille halen? En ja hoor, de eerste plaats heeft Lisa behaald; hartstikke knap! Hiermee heeft Lisa zich ook geplaatst voor de finale op 12 mei.

In de tweede wedstrijdronde waren Gees (pupil 2, niveau 10) en Esmee (junior, niveau 8) aan de beurt. Gees mocht haar wedstrijd starten op de sprong en dit deed ze goed; een 12.900 als cijfer. Esmee begon de wedstrijd op balk. Ze liet een strakke oefening zien met een mooie salto als afsprong; een 11.500!

Het tweede toestel van Gees was de brug; ook hier liet Gees weer een SUPER oefening zien met maar 0.300 aftrek! Erg knap. Esmee liet haar vloeroefening zien en ook deze was erg mooi met een mooie arabier flickflack. Voor haar vloeroefening kreeg ze een 11.550; het hoogste cijfer! Gees mocht daarna door naar de balk. Hier had ze goed op geoefend, maar helaas mocht ze maar één keer inturnen en ging het met de wedstrijd ook niet super; twee vallen. Dit kost natuurlijk twee punten. Gelukkig was de rest wel netjes en haalde ze nog een 11.200; de schade was beperkt gebleven. Esmee mocht naar de sprong. De eerste sprong was beter dan de tweede, maar de beste telt dus een 9.900 was het eindresultaat.

Nog even het laatste toestel turnen en dan zouden we weten of ook deze twee meiden weer een medaille mochtenmeenemen. Voor Gees was dit de vloer; haar beste toestel. ze liet dan ook weer een strakke oefening zien met een 13.200 als eindresultaat, wederom het hoogste cijfer! Ook Esmee mocht op één van haar beste toestellen; de brug.Met een oefening die mooi achter elkaar doorliep verdiende ze een terechte 11.700.

Gees mocht deze wedstrijd weer op het podium gaan staan, want ze haalde een mooie twee plaats! Erg knap! Enook Esmee mocht voor de derde wedstrijd op rij de gouden medaille meenemen naar huis; de eerste plaats! Natuurlijk zijn deze twee meiden ook geplaatst voor de finale op 12 mei.

In de laatste wedstrijdronde mochten de laatste twee turnster van Ulfariet zich melden op de wedstrijdvloer. Dit waren Sanne en Roos (pre-instap niveau 11). Ze begonnen de wedstrijd op de balk. Sanne liet een super strakkeoefening zien met een klein wiebeltje en zonder vallen! Ze kreeg dan ook een 12.900; het hoogste cijfer! Ook Roos deed het netjes, maar viel helaas wel één keer van de balk af.

Daarna mochten ze naar de vloer. Allebei lieten ze een mooie oefening zien, waarbij de oefening van Sanne er tochwel bovenuit sprong. Maar helaas had ik een foutje gemaakt wat een erg duur foutje werd. Er moest namelijk nogeen halve draaisprong in de oefening. Door dit te missen zijn beide meiden twee hele punten misgelopen en kregen ze dus een vrij laag cijfer.

Maar met goede moed gingen we verder naar de sprong. Sanne liet twee keer een mooie handstandplatval zien. Enook Roos had hier goed op geoefend en verbaasde ons een beetje, want zo mooi hadden wij ze nog niet gezien tijdens een training; helemaal super! Brug was het laatste toestel en dit deden ze meiden ook erg goed. Waar Roos de vorige keer nog viel met de buikdraai ging het deze wedstrijd goed; een mooie verbetering dus!

Sanne is deze wedstrijd op de 4e plaats geëindigd en Roos is 6e geworden; erg knap! En nu gaan we natuurlijkverder trainen voor volgend jaar!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download