Zaterdag 11 februari was een erg mooie dag voor de meiden van Ulfariet. In de Pickerhal in Eibergen werden maar liefst vier medailles weggehaald, waarvan ook nog twee keer de gouden medaille!

In de ochtend mocht Lisa Kroesen aantreden als jeugdmeisje niveau 9. Na het harde trainen van afgelopen weken hadden we er veel zin in. De wedstrijd begon op de brug. Helaas hebben we de salto er even uitgehaald, wat haar een paar punten kost, maar Lisa turnde zo mooi dat ze een 11.800 kreeg. Door naar de balk, waar ze hopelijk op bleef staan met de koprol. En ja hoor, met veel moeite bleef ze erop staan. Ook de handstand gaan we nog wat verbeteren, maar Lisa kreeg een mooie 9.350. Gelukkig hadden we nu de twee ´spannende´ toestellen van Lisa gehad en kon het alleen nog maar beter worden. Vol vertrouwen gingen we dan ook naar de vloer. Lisa liet hier een erg mooie oefening zien met een super boogje en stut; een 12.900! Het laatste toestel was de sprong waarbij Lisa twee mooie sprongen liet zien en waarvoor ze dan ook een terechte 12.300 heeft gekregen. In totaal heeft ze 46.350 punten bij elkaar verzameld wat haar een verassende, maar fantastische 3e plek opleverde! De eerste medaille was dus al binnen, de dag begon super!

In de twee ronde waren Esmee (junior niveau 8) en Gees (pupil 2, niveau 10) aan de beurt. Esmee begon haar wedstrijd op de brug, haar favoriete toestel. Het werd voor mij nog even spannend want toen Esmee naar de hoge legger ging schoot haar leertje los. Ik hoopte dus echt dat het goed zou gaan. Maar Esmee deed het super met een mooie salto afsprong; een 11.500. Ondertussen stond Gees klaar op de vloer, waar ze echt een fantastische oefening liet zien met een mooie handstanddoorrol, maar vooral met twee mooie spagaatsprongen. Een 14.200; er was dus maar 0.700 aftrek. Dit was ook het hoogste cijfer van de wedstrijd. Een goed begin dus voor beide meiden.

Esmee vervolgde haar wedstrijd op de balk. Zelf vond ze haar oefening wat wiebelig, maar ik was erg tevreden en de jury dacht er ook zo over; een 11.800. Gees mocht haar mooie overslag laten zien op de sprong en kreeg hiervoor een 12.550, erg knap! Het derde toestel van Esmee was de vloer. Ze liet hier een mooie oefening op muziek zien met een mooie flickflack. Ook Gees liet een mooie oefening op de brug zien met mooie hoge zwaaien. Ze kreeg hiervoor een 13.600, alweer het hoogste cijfer van de wedstrijd.

Het ging dus al erg goed en we waren dan ook klaar voor het laatste toestel. Gees mocht haar balkoefening laten zien aan de jury. Helaas viel ze eraf met de koprol wat haar een punt kost, maar toch kreeg ze nog een 11.750. Voor Esmee was de sprong het laatste toestel en ze liet twee overslagen zien. Er zat nog wel een klein hoekje in de aanzweeffase, maar ze kreeg toch een 10.500; het hoogste cijfer!

Daarna kwam de einduitslag en ook deze was erg leuk! Esmee behaalde de eerste plaats!!! Erg knap! En toen kwam dan ook de uitslag van Gees; deze was ook super; een tweede plaats! Na al dat harde werken van afgelopen weken is dat wel echt verdiend!

In de laatste wedstrijdronde kwamen de laatste twee meiden van Ulfariet aan de beurt. Roos (pre-instapper, niveau 11) en Sanne (pre pre-instap, niveau 11). Deze meiden begonnen de wedstrijd op de brug wat ze erg goed hebben gedaan. Sanne liet een strakke oefening zien met twee mooie zwaaien. Roos moesten we nog een klein beetje helpen, maar dat waren ook wel een beetje de zenuwen. Door naar de balk. Sanne liet een super strakke oefening zien, met zelfs ophurken op de balk; erg knap! Ook Roos liet een mooie oefening zien, maar viel helaas alleen met de arabier op haar billen.

Het derde toestel was de vloer. Allebei de meiden lieten hier een mooie oefening zien met natuurlijk nog een paar verbeterpuntjes, maar voor een eerste wedstrijd was het erg goed. Sprong was het laatste toestel. Sanne liet twee keer een mooie handstandplatval zien waarbij ze heel mooi aangespannen was. Voor Roos was het nog even lastig, want ze moest ineens een handstandplatval doen in plaats van een koprol die wij zo goed hadden geoefend. Deze ging dus iets minder mooi, maar super goed dat je het hebt gedaan! En deze gaan we natuurlijk voor de volgende wedstrijd goed oefenen en dan kan Roos hem ook super!

Ook deze prijsuitreiking was erg leuk, want Sanne mocht de gouden medaille mee naar huis nemen! Helemaal super voor een eerste wedstrijd!

Natuurlijk zijn wij erg trots op al onze meiden, want vier medailles op één dag is wel erg knap! Nu nog oefenen voor 10 maart en dan gaan we er weer voor! Maar het harde werken is nu eindelijk beloond!

Ook Sterre had deze dag een wedstrijd, maar dan in de SaZa hal in Doetinchem. Dit was de regiofinale voor de 3e divisie en van hieruit kan je doorstromen naar de landelijke finales of de districtfinale. De wedstrijd begon op de sprong en ze liet twee mooie overslagen zien; 12.350! Het tweede toestel was de brug, hier had Sterre helaas een klein foutje. Ze kwam net erop met het ophurken waardoor ze een extra zwaai moest maken na de grote borstwaartsom, dit kost natuurlijk wat punten.

Balk was het derde toestel. Voor de zekerheid hadden we gekozen om in plaats van de radslag een koprol te doen, maar helaas was dit ook nog zo’n zekerheid en viel ze eraf met de koprol. Erg kostbare punten verloren! Het laatste toestel dan nog even, de vloer. Sterre liet hier een erg mooie flickflack zien en ook met het boogje is ze erg goed vooruit gegaan.

Helaas heeft Sterre geen finale gehaald en is ze op de 29e plaats geëindigd. Al met al toch een erg geslaagde dag voor de meiden van Ulfariet!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download