Zaterdag 3 maart was de tweede plaatsingwedstrijd voor de 5e divisie. Deze wedstrijd vond plaats in de SaZa hal in Doetinchem.

In de eerste wedstrijdronde waren Iris en Lotte aan de beurt voor Ulfariet. Zij mochten de wedstrijd beginnen op de brug. Voor Iris is dit best lastig want het ophurken wil nog niet altijd lukken. Met het inturnen ging het goed en ook met de wedstrijd lukte het (ze had thuis ook veel geoefend, dus dat heeft geholpen). Helaas ging de salto wat minder goed, deze viel ze op haar buik. Gelukkig had ze geen pijn en kon ze de wedstrijd nog wel afmaken. Lotte liet een strakke oefening zien, met een mooie hoge salto. Helaas was het cijfer nog niet zo hoog als ik graag had gewild, maar daar kunnen we nog mee oefenen.

Het tweede toestel was de balk. Afgelopen week had ik nog een paar kleine aanpassingen gemaakt in beide oefeningen en dit hebben de meiden goed uitgevoerd. Allebei bleven ze netjes op de balk staan; erg knap! Vloer was het derde toestel. Iris mocht beginnen en ze liet een goede oefening zien, met helaas een klein foutje bij het boogje. Dit was natuurlijk erg jammer en kost haar natuurlijk ook wat punten. Ook Lotte liet een goede oefening zien en ze verbaasde ons nog even met een ander onderdeel dan de bedoeling was, maar dit was verder geen probleem.

Het laatste toestel was de sprong. Lotte liet twee keer een mooie overslag zien, waarbij ze een mooie 9.550 kreeg. Voor Iris is het springen de laatste tijd wat lastig. Ze durft er namelijk niet altijd overheen. De afgelopen week hebben we hier goed op getraind en ik weet zeker dat ze het kan! Maar met het inturnen ging het al een beetje fout dus het was even afwachten of ze met de wedstrijd zou springen. Het was erg jammer, maar het lukte toch niet dus we hebben maar besloten om niet door te gaan. Ik weet zeker dat het voor 24 maart helemaal goed gaat komen, dus we gaan er weer lekker tegen aan met het trainen.

In totaal is Lotte op de 23e en Iris op de 24e plaats geëindigd. Over drie weken is de volgende wedstrijd alweer, dus tot dan hebben we de tijd om de ‘puntjes op de i’ te zetten en ik weet zeker dat dat gaat lukken met deze twee supermeiden!

In de tweede wedstrijdronde waren de drie instappers van Ulfariet aan de beurt; Lisa, Rosa en Sara. Deze meiden begonnen de wedstrijd op balk. Tijdens de training werken ze altijd erg hard op de balk en zie ik maar weinig vallen. Ik begon de wedstrijd dus met veel vertrouwen. Ook de meiden hadden dit vertrouwen en lieten alle drie een super oefening zien waarbij Rosa zelfs het 3e cijfer en Lisa het 7e cijfer van de wedstrijd kreeg; dat is dus echt heel knap! Ik ben trots op deze drie balkmeiden!

Vloer was het tweede toestel. Sara en Rosa moesten jammer genoeg twee keer een handstanddoorrol maken, want de eerste keer lukte deze niet. Maar verder was de oefening erg mooi met mooie loopsprongen (hier hebben we hard op geoefend). Bij Lisa lukte de handstanddoorrol wel meteen en ze kreeg dan ook een 12.300; het 8e cijfer van de wedstrijd! Dat ging dus al de goede kant op!

Ook bij de sprong ging het weer fantastisch. Alledrie lieten ze twee keer een mooie overslag zien. Bij Rosa was het nog wel even grappig, want ze struikelde bijna tijdens haar aanloop; maar verbazingwekkend sprong ze gewoon door en ging de overslag erg goed! De cijfers lagen bij de sprong erg dicht bij elkaar; Sara; 12.250, Rosa; 12.350 en Lisa 12.400. De cijfers doen dus niks voor elkaar onder!

Nog even het laatste toestel afmaken en dan zit de wedstrijd er alweer op. Op de brug mochten ze nog even hun kunsten laten zien. Ook hier heb ik weer drie mooie oefeningen gezien. Bij Lisa lukte zelfs het ophurken! Erg knap, want dit lukt niet altijd op de training! Ook Rosa liet een strakke oefening zien met de tenen ook erg mooi! En ook Sara heb ik weinig over te vertellen; want het was een erg mooie oefening!

De einduitslag is bijna hetzelfde als de vorige wedstrijd; ook deze keer is Lisa op de 9e plaats geëindigd; Rosa weer 11e en Sara heeft een inhaalslag gemaakt; dit keer de 16e plaats! Super toch! Ook wel even leuk om erbij te vermelden; het verschil tussen Lisa en de nummer 3 is maar één punt; de volgende wedstrijd gaan we dus knallen en hopen op een nog hogere klassering, maar met deze meiden moet dat vast lukken!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download