Op zaterdag 4 februari stond de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden uit de 4e divisie op het programma. Om 13.00 uur moesten de vijf meiden van Ulfariet aanwezig zijn in de SaZa hal. Helaas kon Merel deze dag niet meedoen.

De wedstrijd begon op de sprong en Meike mocht beginnen. Ze liet twee nette sprongen zien wat haar een 12.500 opleverde. Als tweede was Jade aan de beurt. Jade springt altijd erg netjes en ze liet dit dan ook tijdens de wedstrijd zien; een 12.950. Als derde mocht Floor laten zien wat ze tijdens de trainingen zo hard heeft geoefend. Haar twee sprong was erg netjes en ze kreeg dan ook terecht een 12.850, erg knap! Sarah had ook goed geoefend, maar de sprongen waren nog steeds een beetje krom; hier gaan we dus nog hard mee aan het werk. Als laatste was Manon aan de beurt en ze liet twee nette sprongen zien; 12.400.

De wedstrijd ging verder op de brug. Helaas turnen de meiden nog geen kip en zolendraai in de oefening, maar lieten ze toch nette oefeningen zien. Floor viel nog met het ophurken, maar ook dit gaat al steeds beter; de volgende wedstrijd lukt het zeker! En Meike laat dan ook de zolendraai zien, hebben we afgesproken!

Als derde toestel kwam de balk. Jade mocht beginnen en we hadden van tevoren toch maar besloten geen radslag te doen, omdat deze toch nog wat te onzeker is. Daarom deed ze een mooie koprol en liet ze een goede oefening zien; 9.800! Daarna Floor, helaas viel Floor met de koprol er van af, maar deed ze wel een erg mooie salto; toch nog een 9.650!

Sarah en Manon vielen helaas allebei met de salto afsprong voorover, wat toch wel aardig wat punten kost. Manon liet ook nog een radslag voor de eerste keer in de oefening zien. Ze zette haar voeten er wel op, maar viel er toch af, erg jammer, maar erg knap dat je hem hebt gedaan!!! Als laatste was Meike aan de beurt en ze liet een stabiele oefening zien zonder vallen wat werd beloond met een 10.100.

Tijdens het inturnen van het laatste toestel de vloer ging het even fout bij Meike. Bij de eerste flickflack viel ze raar op haar hoofd en arm. Even langs de EHBO dus. De andere meiden en ikzelf waren hier best een beetje door van slag. Gelukkig kon Meike al snel weer lachen en gingen vanzelf de tranen weer weg. Ondertussen hebben de andere meiden goed doorgeturnd en zijn we begonnen met Floor. Floor liet een mooie oefening zien met een flickflack erin, toch erg knap! Het cijfer viel voor Floor toch iets tegen, maar ik vond het erg knap gedaan en we gaan nog even goed oefenen hoe de armen moeten staan in een flickflack. Als tweede mocht Sarah, Sarah liet zelfs twee keer een flickflack zien en ook de rest van de oefening zag er goed uit. Door naar Manon. Voor de oefening werd ze nog een beetje zenuwachtig hoe de oefening ook alweer moest, maar ze heeft het erg knap gedaan. Aan de flickflack gaan we natuurlijk nog even werken, maar daar hebben we nog even de tijd voor. Toen mocht Meike de oefening laten zien. De flickflack hebben we maar even weggelaten, want ze had maar één keer ingeturnd. Ze liet een erg mooie oefening zien, zonder warming-up en zelfs wat pijn aan haar arm; super gedaan hoor Meike! En als laatste was Jade nog aan de beurt. Jade liet een erg nette oefening zien, met één flickflack. Dit worden er de volgende wedstrijd ook twee hoop ik!

De meiden hebben allemaal erg hard gewerkt en goed hun best gedaan en zijn geëindigd op de volgende plekken; Jade 14e, Meike 18e, Manon 23e, Floor 24e en Sarah 25e.

We weten nu weer waar we hard op gaan trainen en dan gaan we knallen op 17 maart!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download