Zaterdag 24 januari waren de eerste plaatsingswedstrijden voor de meiden uit de 6e divisie. Wij als vereniging had de organisatie voor de ochtendwedstrijden in handen wat erg goed verliep.

Sochtends mocht Yildiz als eerste starten met haar wedstrijd. Yildiz begon de wedstrijd op vloer, waar ze een mooie oefening liet zien. Als tweede toestel was de sprong aan de beurt, goede sprongen, maar nog even aan de tenen werken. Op de brug liet ze een mooie oefening zien en ook bij de balk deed ze het netjes waarbij ze het 8e cijfer kreeg! In de einduitslag is Yildiz op de 12e plek geeindigd! Hartstikke knap!

In de tweede wedstrijdronde waren Sara, Vera, Faye (jeugd 1, D3) en Roos (pupil 2, D3) aan de beurt. Helaas kon Vera niet met de wedstrijd meedoen waardoor we nog maar met een klein groepje overbleven.

Deze meiden mochten allemaal beginnen op de vloer. Roos liet een mooie oefening zien wat haar een 13.600 opleverde, het 7e cijfer. Daarna naar de sprong waar Roos twee keer een mooie sprong liet zien wat haar wederom het 7e cijfer opleverde. Bij de brug liep het niet helemaal lekker door een blaar, maar ze had uiteindelijk nog een mooi cijfer. Als laatste toestel de balk, altijd een lastig toestel maar Roos deed het netjes! Een 12.350, het 5e cijfer!! In de einduitslag is Roos net op de 4e plek geeindigd! Een super plek natuurlijk! Roos, we zijn hartstikke trots!

Ook Sara en Faye begonnen de wedstrijd op vloer. Allebei een nette oefening, met voor Sara zelfs de hoogst mogelijke D-score, erg knap! Bij de sprong ging het ook weer erg goed, met mooie sprongen en mooie cijfers. Op de brug ging het zelfs nog beter, met voor Sara het 2e cijfer; een 12.200 en voor Faye het 3e cijfer, met een 12.000. Erg goed gedaan! Dan nog afsluiten op de balk, dit ging bij beide meiden niet helemaal super, met veel wiebels en toch ook enkele vallen. Het is ook wel een moeilijke oefening, maar we moeten toch echt goed gaan trainen op de spanning. Tijdens de einduitslag was er een kleine verrassing; Sara eindigde op de 2e plek! Super goed gedaan, tijdens de trainingen werk je er altijd hard voor, dus dit is zeker verdiend! Ook Faye heeft het goed gedaan, met een mooie 7e plek, nu nog goed oefenen op de balk en dan kun jij ook zeker nog hoger eindingen!

 

 foto van Ulfariet Ulft. foto van Ulfariet Ulft.

Op zaterdag 31 januari was alweer de tweede plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie. Ook deze wedstrijd werd gehouden in de Saza hal in Doetinchem. Voor Ulfariet deed alleen Jade hieraan mee (junior, niveau E).

Jade begon haar wedstrijd op de vloer. Nadat ze de afgelopen week wat ziek was geweest en maar één uurtje had getraind op vrijdag moest ze vol aan de bak. Na enkele mooie oefeningen te hebben gezien was Jade aan de beurt. Jade liet ook een mooie oefening zien, met helaas nog niet zo’n hele hoge D-score, maar wel een goede uitvoering. Dit keer geen pirouette vergeten, dus dat was ook wel fijn. Ze haalde op vloer een 9.850.

Voor de sprong hadden we de afgelopen weken goed geoefend om een overslag met een hele draai te springen. Helaas ging deze vrijdag al niet zo goed en hebben we toch maar besloten om voor de zekerheid te kiezen en een gewone overslag te springen. Dit resulteerde in een 10.650. Ook op de brug hebben we hard geoefend om de zolendraai erin te krijgen en hij lukte tijdens de wedstrijd; erg knap! Helaas ging de kip boven niet helemaal lukken, dus hier ook niet een hele hoge D-score. Maar een nette oefening die mooi doorliep; een 9.800. Het laatste toestel van Jade was de balk. Met een nieuwe combinatie als einde (radslag, salto achterover) was het spannend of alles zou lukken. Helaas een val met de pirouette, maar de radslag salto lukte (als ging hij wel wat scheef). Een mooie oefening met een 8.950 als resultaat. In totaal heeft Jade 39.250 punten gehaald wat haar een 23e plek opleverde.

Op naar de volgende wedstrijden!

 

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download