Zaterdag 7 februari hadden we de 2e wedstrijd in Eibergen. Dit keer waren alle teams aanwezig, gelukkig geen zieke.

Na heel vroeg op staan zaten we om 06.45 in de auto richting Eibergen. Om 07:45 uur hadden we namelijk in Eibergen afgesproken met de eerste teams. Nadat de kusjes en knuffels aan de mama’s waren gegeven begonnen we met in turnen. Ze hebben goed hard gewerkt om alle spieren los te krijgen! Vooral Nina en Romy zijn druk in de weer geweest om de benen los te krijgen om uiteindelijk toch de spagaat voor elkaar te krijgen.

Robin en Jolien waren het eerste team van de wedstrijd die op hun baan moest beginnen. Om 08.45 stonden ze netjes klaar. Ze hadden een ontzettende goede en nette oefening! En gelukkig deze keer alles netjes binnen de lijnen! Ze zijn daarom ook 3e geworden! Harstikke goed voor hun allereerste wedstrijdseizoen!

Daarna om half 10 waren Nina, Romy en Iris aan de beurt. Ook deze oefening ging veel beter als de vorige! Ze hebben alle oefeningen en elementen gedaan die verplicht waren. Op een paar slordigheidsfoutjes toch een goede oefening neergezet. Ook zij zijn hierdoor hoger geëindigd als de vorige keer. Een mooie 5e plaats.

Rond half 11 waren alle “oudere” meiden er. Zij hebben mee gedaan met E-senior. Dit jaar waren er veel meer aanmeldingen als normaal op dit niveau. Wel liefst 47 teams deden hier in totaal aan mee.

Eerst hebben ze met zijn alle in geturnd. Alle moeilijke elementen goed oefenen zodat het met de wedstrijd goed gaat. In het eerste blok zaten al direct 2 teams.

Als eerste aan de beurt waren Anouk, Iris en Jamyra. Zij hebben een goede oefening neergezet. Ook deze ging netter als de vorige keer en er zat meer rust in. De nieuwe stunt, vanaf staan op de benen naar een handstand op de benen is super goed gelukt! Zij zijn hoger geëindigd als de vorige keer. Met heel wat meer eind punten! Ze zijn 18e geworden.

Als 2e waren Anna, Fleur en Dewi. Dit was de allereerste wedstrijd voor Dewi, daar dat Fleur helaas de vorige keer ziek was, was dit hun eerste wedstrijd van dit jaar. Jammer genoeg hebben we een fout gemaakt bij hun handstand, teveel contactpunten waardoor dit 2 punten heeft gekost. Ook ging de hoeksteun op de armen niet helemaal goed. Gelukkig heeft Fleur een val weten te voorkomen door Dewi anders vast te houden, Echt super goed gedaan! Voor de rest hebben zij een mooie oefening neer gezet met een leuk dansstuk aan het einde. Zij zijn 21e geworden.

Als laatste team waren Fabiën, Lynn en Ellen aan de beurt. Ook zij hadden dezelfde fout met de handstand waardoor dit jammer genoeg 2 punten heeft gekost, meteen een goed leerpuntje voor de volgende keer dat we dit nooit meer doen J. Het staan op de handen was stiekem een klein beetje op de schouder waardoor dit niet helemaal goed is geteld. Al met al vond ik de oefening heel goed en netjes gaan en ik zou zelf hogere cijfers hebben gegeven. Toch zijn ze deze keer nog 20e geworden!

Ben trots op jullie allemaal. Jullie hebben echt een goede oefening en wedstrijd gedraaid. En voor de meeste echt klasse hoe jullie het hebben gedaan voor de eerste keer.

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download