Ulfariet heeft zaterdag 17 december haar eerste gouden medaille van dit seizoen binnen gehaald! In de Aladnahal in Aalten waren de meiden uit de 6e divisie aan de beurt voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Voor Ulfariet deed Esmee hier aan mee en heeft heel knap de 1e plaats behaald; wij zijn natuurlijk super trots op haar!

Haar wedstrijd begon op de sprong. Voor Esmee altijd een goed toestel. Met twee mooie overslagen begon haar wedstrijd dus goed! Door naar de brug. Hier heeft ze vorig seizoen veel moeite mee gehad, maar door haar harde werken tijdens de training is haar brugoefening steeds stabieler en mooier geworden. Met goed ophurken en hoge zwaaien heeft ze dan een ook een nette oefening laten zien. Haar derde toestel was de balk. Haar balkoefening hebben we hier en daar wat aangepast en deze wordt nu erg strak geturnd zonder vallen en een mooie salto als afsprong. Vloer was dan haar laatste toestel. Ook deze oefening hebben we wat aangepast, wat dingen weggelaten en weer wat anders in de plaats. Maar met een mooie Arabier flickflack! Door al deze goede oefening is Esmee dan ook op de verdiende eerste plaats geëindigd en gaan we weer goed trainen voor de volgende wedstrijd!

Ook moest Lisa haar eerste wedstrijd turnen in Aalten. Lisa begon na de warming-up haar wedstrijd op de brug. Voor Lisa is dit altijd een moeilijk toestel want het ophurken lukt nog niet altijd en ook het springen naar de hoge legger heeft ze wat angst voor. Tijdens het inturnen ging dit dan ook niet heel erg soepel, maar ze heeft ons verbaasd door het tijdens de wedstrijd heel goed te doen. Door naar de balk dus! Ook hier ging het tijdens het inturnen niet heel goed waardoor ze een overslag als afsprong heeft gedaan in plaats van de salto. Lisa viel tijdens de wedstrijd één keer van de balk af wat haar een punt kost, erg jammer dus. Vloer was haar derde toestel en hier is ze altijd erg goed in. Ze heeft dan ook een super oefening laten zien! Het laatste toestel was de sprong. We hebben er toch maar voor gekozen om met trampoline te springen in plaats van met de plank. Hierdoor heeft ze twee mooie overslagen laten zien. In de einduitslag is Lisa op een knappe 6e plaats geëindigd. Nu nog even oefenen op de brug en balk en dan kunnen we misschien nog wel wat hoger eindigen!

Ook was de 2e plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie op zaterdag 17 december. Deze wedstrijd werd gehouden in de SaZa hal en hiervoor mochten Mirte en Sterre aantreden voor Ulfariet.

Mirte mocht haar wedstrijd al vroeg beginnen op de brug. We hebben de afgelopen trainingen hard getraind voor de salto af en tijdens het diplomaturnen van 16 december liet ze deze dan ook helemaal alleen zien. Helaas durfde ze de salto in de SaZa hal niet en hebben we deze dus maar uit de oefening gehaald. Maar toen hadden we nog wat pech, want ze viel ook met het ophurken nog van de brug af. Gelukkig heeft ze nog wel 11.800 punten overgehouden door haar mooie hoge zwaaien. Het tweede toestel was de balk. Helaas moest Mirte met de koprol van de balk af en ook haar salto was op haar billen. Dit kost haar twee punten, waardoor haar cijfer op een 9.750 uitkwam. Voor de volgende wedstrijd moeten we dus extra goed oefenen op de balk! Nu kwamen alleen de springtoestellen nog en Mirte is een goede springer, dus ik maakte me geen zorgen! Als eerste de vloer. Altijd een goed toestel van Mirte met een mooie arabier flickflack. Er zijn nog wat een paar kleine onderdelen waar de puntjes nog op de i moeten worden gezet, maar voor de vloer kreeg Mirte een 12.450! Mirte mocht de wedstrijd op de sprong afsluiten en met twee mooie overslagen kreeg Mirte het 10e cijfer op dit toestel; een 13.200! In de einduitslag is Mirte op een 13e plaats geëindigd, erg goed gedaan!

In de tweede wedstrijdronde was Sterre aan de beurt en ook Sterre begon haar wedstrijd op brug. De vorige wedstrijd viel ze er nog af met ophurken, maar nu turnde ze haar oefening keurig netjes achter elkaar zonder fouten; 13.200, het 6e cijfer op de brug!!! Door naar de balk. Ook hier liet Sterre een super oefening zien, zonder vallen en al te grote wiebels. Hiervoor kreeg ze dan ook een verdiende 11.900; het 9e cijfer van dit toestel! Het ging dus erg goed! Vloer was het derde toestel en hier hebben we weer gekozen voor een enkele flickflack. We moeten nog wel even goed oefenen op de overslag, maar de oefening zag er verder erg goed uit! Sprong was het laatste toestel en tijdens het inturnen was ze zelf niet zo tevreden, maar ze liet twee hele mooie sprongen zien tijdens de wedstrijd! In totaal heeft Sterre 50.100 punten gehaald en is ze op een knappe 11e plaats geëindigd!

Ik ben natuurlijk erg trots op de prestaties van alle vier de meiden. Nu nog even hard trainen en dan lekker genieten van de kerstvakantie en dan gaan we er weer tegen aan!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download