Zaterdag 21 januari was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie. Voor Ulfariet deden hier Mirte en Sterre aan mee.

Mirte mocht beginnen in de eerste wedstrijdronde en mocht beginnen op de balk. Na hard trainen de afgelopen weken zou het wel erg leuk zijn als Mirte een keer tijdens de wedstrijd op de balk bleef staan! En ja hoor, het trainen werd beloond een mooie oefening en een 12.700: het 5e cijfer op de balk.

Door naar de vloer. Normaal doet Mirte dit altijd super netjes met een super mooie flickflack, maar helaas vandaag ging het wat minder goed. Ze vergat drie sprongetjes in haar oefening wat haar toch 4,5 punt heeft gekost. Dat zou dus een laag cijfer worden! Na wat balen gingen we vol goede moed naar de sprong, want Mirte had mij beloofd dat ze dan de sprong en brug goed zou doen. Nou dat heb ik geweten, twee super sprongen wat haar een 13.200 opleverde; het hoogste cijfer op de sprong!!

Als laatste toestel mocht Mirte nog naar de brug. Tijdens het inturnen werd al duidelijk dat de salto vandaag ook nog niet zou lukken, dus die hebben we eruit gehaald. Maar met twee buikdraaien in plaats van één gingen er ook weer wat punten af, waardoor ze maar een 10.750 overhield. In de einduitslag is Mirte op de 23e plaats geëindigd. De beste 2 van de 3 plaatsingswedstrijden tellen, dus Mirte is ruimschoots door naar de regiofinale op 11 februari. Met oefenpunten kunnen we de komende trainingen weer hard vooruit!

In de tweede wedstrijdronde was Sterre aan de beurt. Ook Sterre mocht beginnen op de balk. Afgelopen week had ze ineens door hoe de radslag nou eigenlijk moest op de hoge balk en die zou ze dan ook wel even laten zien! En ja hoor, ze bleef staan! Helaas wel een val met de salto afsprong, maar toch een super oefening met een 12.45. Erg knap! Door naar de vloer. We hebben toch maar besloten om geen dubbelflickflack te doen. Sterre liet een redelijke oefening zien, met nog aardig wat verbeterpunten, zoals de loopoverslag, maar nu kunnen we weer hard trainen!

Als derde toestel de sprong, waar Sterre twee goede sprongen liet zien met een 12.650 als resultaat; het 8e cijfer op dit toestel. Dan als laatste nog de brug. Sterre liet hier een mooie, strakke oefening zien wat resulteerde in een 12.850; het 5e cijfer op dit toestel. Erg knap! Nu nog even de kip en zolendraai goed oefenen zodat het cijfer tijdens de regiofinale nog hoger wordt! In totaal heeft Sterre 49.350 punten gehaald, wat haar op een mooie 12e plek bracht. Ook Sterre is door naar de regiofinale op 11 februari, helemaal super!!!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download