Zaterdag 25 april was in Doetinchem de regiofinale voor de 5e divisie. Voor Ulfariet deden er zes meiden mee en zij waren zeer succesvol!

 

In de ochtend mocht Mirte (jeugd 1, D2) starten op de balk. Met het inturnen nog een aantal vallen, maar met de wedstrijd super! Mooie koprol erop en een nette handstand leverden haar een 13.000 op, het 4e cijfer! Ook op de vloer liet Mirte een erg nette oefening zien, met vooral een super arabier flick flack. Een 13.050, het 11e cijfer. Sprong is het favoriete toestel van Mirte en deze ging echt prachtig! Vooral de tweede sprong vloog ze over de kast heen. Ze haalde een 10.225. Deze dag sloten we af met de brug, één keer inturnen en dan een super oefening laten zien. Gelukkig de zolendraai er keurig op, de zwaai mag nog iets netter maar wel maar afgemaakt met een salto. Een 13.650. In de einduitslag is Mirte op een keurige 7e plek geeindigd, van de 26 turnsters! Super gedaan!

 

In ronde 2 waren Britt, Sanne (pupil 1, D2) en Iris (junior F) aan de beurt. Alle drie de meiden begonnen op de vloer. Britt en Sanne turnden beiden een nette oefening. Waarbij Britt iets te kort de ligsteun aanhield waardoor ze hier wat aftrek voor kreeg. Maar de oefeningen zagen er in vergelijking met de eerste wedstrijd super uit! Ook Iris liet een mooie vloeroefening zien, met een prachtig hoge salto! Super! Het tweede toestel was de sprong. Voor Sanne en Britt is dit een handstandplatval. Beiden kunnen ze goed springen en hebben dan ook mooie cijfers gehaald, een 13.250 voor Sanne en een 13.000 voor Britt. Ook Iris kan goed springen en haalde een 10.850, het 11e cijfer. De brug ging bij Sanne en Britt erg goed, helaas had Sanne wat aftrek voor de kurbet waardoor het cijfer een 12.950 was, nog heel netjes. Britt kreeg voor haar brugoefening een 13.150. Ook Iris turnde een nette brugoefening, met mooie rechte benen bij de borstwaartsom, een 10.800.

Balk was voor Britt en Sanne vandaag niet het favoriete toestel. Beiden moesten met de koprol de balk verlaten, helaas. De rest was wel netjes wat Sanne een 12.000 opleverde en Britt een 12.200. Ook Iris had een val met de handstanddoorrol, maar wat nog veel knapper was; ze turnde helemaal zelf de salto afsprong!!! Super knap om hem weer alleen te doen! Ze kreeg een 8.850.

In de einduitslag is Sanne 14e geworden en Britt 20e. Iris behaalde een keurige 16e plek in een sterk deelnemersveld van 31 turnsters!

 regio

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan onze toppers Nurseyda en Kardelen (pupil 2, D2). Zij mochten de wedstrijd beginnen op de balk. Van tevoren was het nog wel even spannend of de radslag zou lukken maar deze ging super! Kardelen had nog wel een flinke wiebel na een sprongetje waardoor ze een 12.700 kreeg, nog een erg goed cijfer. De balkoefening van Nurseyda was helemaal perfect, een 13.400; het 4e cijfer! Ook op de vloer lieten deze meiden zien wat ze waard zijn, met een mooie oefening. Nurseyda haalde een 14.450 en Kardelen een 14.500. Het derde toestel was de sprong, een toestel waar deze meiden altijd goed in zijn. Met twee mooie overslagen haalde Kardelen een 13.325; het 2e cijfer! Nurseyda deed het ook netjes en haalde een 12.575. Brug was het laatste toestel. Nurseyda liet een mooie oefening zien wat haar een 12.250 opleverde. Ook Kardelen liet een goede oefening zien, met mooie hoge zwaaien. Ze kreeg hiervoor dan ook een 12.850; het 9e cijfer. In de einduitslag was het nog even spannend. Doordat er 2 eerste plekken waren, eindigde Kardelen op een fantastische TWEEDE PLAATS!!! Super knap! Ook Nurseyda deed het erg goed en werd 7e in een sterk deelnemersveld van 35 turnsters. Super gedaan meiden, een mooie afsluiting van deze dag!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download