5e divisie

 

Op zaterdag 16 januari stond de eerste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie op het programma. In de eerste wedstrijdronde waren onze instappers Lieke en Quinty aan de beurt. Quinty kon helaas niet meedoen in verband met een blessure, maar was er wel gezellig bij om Lieke aan te moedigen.

Lieke begon bij de balk. Ze liet hier een nette oefening zien, met helaas één val wat haar 1 punt kostte. Op de vloer liet ze een top oefening zien, waarvoor ze een 12.600 kreeg; het 5e cijfer op dit toestel! Ook bij de sprong wederom erg goed, ze kreeg hier het 4e cijfer. Ook het laatste toestel de brug sloot ze netjes af! In de einduitslag is Lieke op een nette 11e plek geëindigd. Nu nog hard trainen, dan komen we vast nog hoger uit!

 

In de tweede wedstrijdronde turnden onze jeugdmeiden Lisa, Rosa en Mirte. Ook zij begonnen de wedstrijd op de balk. Mirte liet een nette oefening zien. Ook Lisa liet een mooie oefening zien, maar viel helaas van de balk af wat haar wat punten kostte. Ook Rosa ging goed op haar eerste toestel.

Op vloer lieten de meiden voor het eerst hun eigen vrije oefening zien. En dat ging zeker niet verkeerd. Er moet nog wat meer worden gewerkt aan de uitstraling en afwerking, maar dat komt nog tijdens de trainingen. Lisa haalde keurig het 9e cijfer op dit toestel. Ook de sprong ging goed, met voor Mirte het hoogste cijfer op dit toestel, Lisa haalde het 8e cijfer en Rosa het 7e cijfer; top! Brug was het laatste toestel en ook dit ging erg netjes waarbij Mirte het 2e cijfer op dit toestel behaalde. Mirte is op de 8e plek geëindigd, Rosa werd 11e en Lisa 14e, keurig gedaan!

 

Iris en Lotte (onze seniorturnsters) kwamen in de derde wedstrijdronde turnen. Helaas kan Nienke dit seizoen niet meedoen in verband met een knieblessure, dus ze bleven nog met z’n tweetjes over. Deze meiden hebben prima geturnd waarbij Iris het hoogste cijfer op sprong haalde, namelijk een 10.950; het 6e cijfer op dit toestel. Lotte haalde het hoogste cijfer op de brug, namelijk een 10.250; het 13e cijfer! In de einduitslag is Iris 17e geworden en eindigde Lotte net een plaatsje lager, namelijk als 18e. Goed gedaan meiden!

 

En in de laatste wedstrijdronde (ja, het was een lange dag!) turnden Gees, Floor, Meike en Sarah.

Er waren voor de wedstrijd even wat kleine probleempjes met de CD’s, maar gelukkig was dat al snel opgelost. Ook deze meiden hebben prima geturnd, met voor Sarah een mooie 10e plek, en het 8e cijfer op de brug! Gees werd 11e en haalde op balk en vloer het 7e cijfer! Meike werd 12e en haalde heel mooi de 6e plek op de brug. En Floor werd in de einduitslag 18e en haalde het 8e cijfer op de balk. Helaas werd haar vloeroefening niet zo goed gewaardeerd door de jury, wat zeker niet terecht was. Volgende keer weet ik zeker dat je een hoger cijfer zult halen!

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download