De derde en tevens laatste plaatsingwedstrijd voor de 5e divisie werd gehouden op zaterdag 11 april in de Saza hal in Doetinchem. Van Ulfariet deden maar liefst 12 meiden mee verdeeld over vijf wedstrijdronden.

 samen

Als eerste waren Mirte, Rosa en Lisa (jeugd 1) aan de beurt. Zij mochten de wedstrijd beginnen op sprong. Dit is altijd een goed toestel voor deze meiden. En Mirte bewees maar eens dat ze super kan springen, een 11.050; het hoogste cijfer! Ook op de brug lieten deze meiden nette oefeningen zien, waarbij Mirte er mooi op bleef zitten met de zolendraai. Rosa haalde een 12.600, het 8e cijfer. Bij Lisa ging het ophurken helaas niet helemaal goed, maar ze heeft het wel erg goed geprobeerd. Op de balk is het altijd weer even spannend. Mirte liet een keurige oefening zien wat haar het 3e cijfer opleverde. Lisa vond het spannend om eens onder de balk te gaan kijken na de koprol. Maar ze heeft zichzelf erop gewerkt en dat scheelde dus een val. Leuk voor het publiek, waarna ze een applaus kreeg. Vloer was het laatste toestel en dit hebben de meiden keurig gedaan. Alledrie een mooie arabier flickflack. In de einduitslag is Mirte op een mooie 3e plek geeindigd! Super knap! Rosa werd 15e en Lisa 18e. Na drie voorwedstrijden heeft Mirte zich geplaatst voor de finale op 25 april.

Mirte

In de tweede ronde waren Sanne en Britt (pupil 1) aan de beurt. Zij begonnen de wedstrijd op de brug en deze meiden hebben laten zien dat ze goede brugturnsters zijn! Voor Sanne het 2e cijfer en voor Britt het 3e cijfer! Ook op de balk hebben ze twee prachtige oefeningen laten zien, met mooie handstanden en allebei de koprol erop. Dit liet zich ook zien in de cijfers; een 14.400 (hoogste cijfer) voor Britt en een 14.000 (het 2e cijfer) voor Sanne. Ook op de vloer hebben de meiden wederom keurige oefeningen laten zien met het 2e cijfer voor Sanne; een 13.650. Ook de sprong werd erg goed uitgevoerd door Sanne en Britt, waarbij Sanne zelfs het hoogste cijfer kreeg. In de einduitslag is Sanne op een super 1e plek geeindigd en werd Britt net 4e met maar 0.025 verschil! Beide meiden hebben zich geplaatst voor de finale, een top prestatie!

 Sanne

Door naar ronde 3 waar Mandy en Sarah hun 3e wedstrijd turnden. Zij zitten in de categorie junior F en mochten beginnen op de balk. Bij Mandy ging het helaas niet zo goed en moest ze een aantal keer de balk verlaten. Sarah deed de oefening wel netjes, maar vergat de sprongen waardoor ze helaas 4 hele punten aftrek kreeg. Op de vloer lieten ze nette oefeningen zien waar Mandy zelfds een 11.350 haalde, het 4e cijfer! Ook op de sprong en brug lieten de meiden nette oefeningen zien waarbij op brug nog flink kan worden gewerkt aan de D-scores. In de einduitslag is Mandy 14e geworden en Sarah 15e.

In ronde 4 waren ook onze juniorturnsters aan de beurt, namelijk Floor, Iris en Gees. Ook zij begonnen de wedstrijd op balk. Alledrie vielen ze van de balk af, maar Floor deed de rest zo netjes dat ze een 10.600 kreeg, het 4e cijfer. Op de vloer mooie oefeningen met goede D-scores en voor Gees het 6e cijfer. De vloeroefeningen gaan er door het harde trainen ook steeds beter uitzien. Op de sprong lieten de meiden allemaal een mooie overslag zien wat werd beloond met nette cijfers. En dan al laatste toestel de brug. Bij Gees lukte het ophurken, dus dat was prima! Ook Floor en Iris lieten nette oefeningen zien. In de einduitslag is Floor op een 9e plek geeindigd, Iris werd 11e en Gees 12e. Iris heeft zich door deze wedstrijd geplaatst voor de finale, Floor is eerste reserve, dus er is nog een kleine kans dat ook zij de finale mag gaan turnen.

 Iris

De wedstrijddag sloten we af met onze twee pupillen 2, Kardelen en Nurseyda. Zij begonnen de wedstrijd op vloer, wat ze altijd erg goed doen. Kardelen haalde een super 15.500; het 2e cijfer. Ook op de sprong lieten beide meiden twee keer een mooie overslag zien. Op de brug ging het zelfs nog iets beter, voor Kardelen een 14.00; het hoogste cijfer! Met maar 1 punt aftrek heeft ze dan ook een top oefening laten zien. Ook Nurseyda liet een prachtige oefening zien waarvoor ze een 13.550 kreeg; het 4e cijfer. Op de balk was het spannend of de radslag zou lukken, maar beide meiden bleven er keurig opstaan waardoor Nurseyda een 13.500 kreeg (2e cijfer) en Kardelen een 13.900 (3e cijfer). En wat was de prijsuitreiking spannend! Nurseyda werd knap 3e en Kardelen mocht ook op het podium gaan staan want zij won de gouden medaille! Super goed gedaan meiden! Nurseyda en Kardelen hebben zich ook geplaatst voor de finale! Nog even oefenen dus met de 5 finaleturnsters en dan zit het seizoen er bijna op.

 Kardnur

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download