Vera

Zaterdag 4 april stond in het teken van de 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor de 6e divisie. Deze wedstrijd werd gehouden in de turnhal in Winterswijk.

Al vroeg in de ochtend begonnen we met onze pupil 1 turnster Yildiz. Yildiz mocht de wedstrijd beginnen op de brug. Ze liet een redelijke oefening zien wat haar een 9.250 opleverde. Ook op de balk een goede oefening met een 9.950 als resultaat. Op de vloer vergat Yildiz helaas een onderdeel wat haar 2 punten aftrek opleverde. Gelukkig heeft ze de oefening wel netjes uitgevoerd wat haar een 9.850 opleverde. En om af te sluiten nog twee keer een mooie handstandplatval met als eindcijfer een 13.150. In de einduitslag is Yildiz op een mooie 14e plek geeindigd.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Vera, Faye, Sara (jeugd 1), Lisa (senior) en Roos (pupil 2). Roos en Lisa begonnen de wedstrijd op de balk. Roos liet een mooie oefening zien waarbij ze goed vooruit is gegaan gedurende het seizoen. Een 12.300; het 5e cijfer. Lisa had wat meer moeite met de balk, ze hing ongeveer onder de balk met de koprol, maar wist wel een val te voorkomen. Ze haalde een 9.300. Op de vloer liet Roos wederom een mooie oefening zien wat haar een 13.700 opleverde, het 4e cijfer. Voor Lisa was de vloer helemaal spannend. Per ongeluk was de verkeerde CD met een ander liedje meegenomen waardoor ze dus even schrok, maar met zoveel ervaring als Lisa heeft ze er wat moois van gemaakt. Super knap! Een 10.450! Op de sprong lieten de meiden beiden mooie overslagen zien. Brug was het laatste toestel en hebben Roos en Lisa keurig uitgevoerd. In de einduitslag is Lisa op de eerste plaats geeindigd! Een mooie gouden medaille dus. Roos viel net naast het podium met een knappe 4e plek! Beiden zijn door naar de finale op 30 mei! Gefeliciteerd!

 Lisa1

Vera, Faye en Sara begonnen de wedstrijd op de sprong. Alledrie de meiden hebben het super gedaan, Vera haalde zelfs het hoogste cijfer! Sara haalde het 3e cijfer en Faye het 4e cijfer; erg goed! Op de brug kan er nog wat verbeterd worden met het ophurken (wat Sara prima probeerde, maar helaas er mee afviel). Op de balk liet Vera een mooie oefening zien, waarbij we nog even moeten oefenen op de handstand. Faye bleef er op met de koprol en liet verder een prima oefening zien wat haar het 3e cijfer opleverde. Sara was even de oefening een beetje vergeten, waardoor ze geen sprongen heeft laten zien en Sharon het moest voorzeggen. Helaas 5 punten aftrek waardoor het cijfer niet echt heel hoog was. Het laatste toestel was de vloer en hierbij hebben de meiden wederom nette oefeningen laten zien, Vera haalde het 2e cijfer en Sara het 3e cijfer. Dat ze netjes op vloer kunnen werken is dus wel bewezen. In de einduitslag was het een leuke verassing, Vera haalde een eerste plaats en daarmee dus een prachtige gouden medaille! Helemaal super! Faye eindigde als 7e en Sara werd 9e. Voor de finale hebben Vera en Sara zich geplaatst.

 Vera

 

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan onze jongste turnsters, de pre-instappers. Voor deze meiden (Lieke, Pien, Fenne en Indy) was het de tweede wedstrijd en dus natuurlijk nog best spannend. De meiden mochten beginnen op de balk. Mooie oefeningen waarbij Lieke een handstand en een koprol liet zien, super! Ook Fenne liet een mooie koprol zien en bleef de hele oefening op de balk. Indy viel helaas twee keer van de balk af, maar was gelukkig niet heel erg verdrietig en maakte de oefening vrolijk af. Bij Pien hoefde er maar 1 keer wat worden voorgezegd! Super gedaan meiden. Op de vloer wederom goede oefeningen waarbij we nog wel aan een aantal kleine dingen zoals netheid kunnen werken. Sprong en brug verliepen ook erg netjes waardoor Lieke op een 19e plaats eindigde, Pien werd 24e, Fenne 25e en Indy 27e. Meiden, goed gedaan voor een eerste jaar!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download