Zaterdag 14 maart was de tweede plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie in Doetinchem. In de ochtend mochten onze jeugdmeiden turnen. Mirte, Bo, Lisa en Rosa turnen allemaal in de categorie jeugd D2.

De meiden begonnen de wedstrijd op de vloer. Alle vier lieten de meiden nette oefeningen zien! Ook op de sprong lieten de meiden zien wat ze in huis hebben. Mirte haalde zelfs een 11.100; het hoogste cijfer op dit toestel! Het derde toestel was de brug, wederom nette oefeningen. Bij Lisa lukte het ophurken en de salto, wat suer knap is. Ook Rosa had een erg goede oefening; een 13.550; het 6e cijfer op het toestel. Dan nog even het spannendste toestel; de balk. We hebben nette oefeningen gezien, met nog wel hier en daar een wiebel en helaas ook een paar vallen. In de einduitslag is Mirte 7e geworden, Rosa 16e, Bo 19e en Lisa 20e! Goede prestaties!

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Sanne en Britt (pupil 1, D2). Deze meiden begonnen op de sprong. Dit kunnen ze allebei erg goed, dus we begonnen goed aan de wedstrijd. Britt haalde een 13.250 (5e cijfer) en Sanne een 13.350 (4e cijfer). Ook op de brug hebben ze een nette oefening laten zien, met voor Britt wederom het 5e cijfer! Balk ging super, Sanne en Britt zijn altijd erg stabiel en blijven eigenlijk ook elke training en wedstrijd op de balk staan. Zo ook tijdens deze wedstrijd. Sanne deed het zelfs zo goed dat ze een 13.750 haalde, dit was het hoogste cijfer op de balk. Sanne deed hier zeker niet voor onder met het 4e cijfer. Op de vloer hebben Sanne en Britt mooie oefeningen laten zien zonder grote fouten. In de einduitslag is Britt op een mooie 6e plek geeindigd en Sanne mocht op het podium plaatsnemen; een 3e plek!!! Super goed gedaan meiden!

In de derde ronde waren onze juniorturnsters aan de beurt; Lotte, Mandy, Meike en Sarah. Lotte heeft nog last van haar knieblessure en kon deze wedstrijd dan ook niet meedoen. Meike was de hele week ziek geweest en kon helaas ook niet mee doen. Mandy en Sarah moesten het dus gezellig met z’n tweeën doen. Brug was het eerste toestel. Beide meiden een mooie oefening, maar Sarah deed het erg goed, een 10.700, het 8e cijfer! Op de balk waren de meiden iets minder zeker, Mandy bleef op de balk staan, maar viel vervolgens met de salto afsprong. Ook Sarah moest een val incasseren. Op de vloer hebben ze zich goed herpakt, met voor Mandy een 11.350; het 4e cijfer; erg knap! Als laastste nog even twee keer springen en dan zat de wedstrijd er al weer op. Goede overslagen, die nog wel iets netter kunnen leverden hen nette cijfers op. Mandy is in totaal 11e geworden met 38.925 punten en Sara werd 14e met 38.525 punten. Goed gedaan!

Iris en Floor mochten in de vierde wedstrijdronde hun wedstrijd beginnen op brug. Beide meiden lieten mooie oefeningen zien met voor Floor het 5e cijfer en Iris haalde het 6e cijfer op de brug. Op de balk was het even spannend, want met het inturnen viel Floor kei hard met de handstanddoorrol, dus het was afwachten hoe die met de wedstrijd zou gaan. Gelukkig had Floor hard getraind en bleef ze er keurig op; het 4e cijfer voor Floor! Ook Iris bleef er op met de handstanddoorrol, al moest ze hier wel veel moeite voor doen ;). Iris haalde het 9e cijfer. Op de vloer hebben wij erg mooie oefeningen gezien, helaas dacht de jury daar wat anders over en waren de cijfers wat teleurstellend. Maar dit hebben de meiden goed gemaakt op sprong. Floor haalde het 6e cijfer. Ook Iris deed het netjes, haar tweede sprong was iets minder, waardoor het gemiddelde wat lager lag. In de einduitslag is Floor op een mooie 7e plek geeindigd en werd Iris 12e.

Deze wedstrijddag sloten we af met onze pupillen 2, Kardelen en Nurseyda. Balk was het eerste toestel voor deze meiden. Allebei netjes gedaan, met helaas een val met de radslag voor Kardelen. Nurseyda bleef knap op de balk staan en haalde het 7e cijfer. Op de vloer hebben beide meiden zich van hun beste kant laten zien. Kardelen scoorde een 14.800; het 2e cijfer! Nurseyda haalde een 14.550; het 4e cijfer. Deze meiden zijn goede vloerturnsters. Ook op de sprong mooie overslagen, met voor Nurseyda een 13.750; het 3e cijfer! En om de wedstrijd nog maar even goed af te sluiten, liet Kardelen een super oefening zien, hoge buikdraai, hoge zwaaien, super! Dit leverde haar een 14.400 op; het 2e cijfer! In de einduitslag is Kardelen 4e geworden en Nurseyda 7e, een super uitslag!!

Op 11 april zijn deze meiden aan de beurt om de laatste plaatsingswedstrijd te turnen.

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download