Zaterdag 7 maart was de tweede plaatsingwedstrijd voor de 6e divisie in de turnhal in Doetinchem. In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan onze pupil 1 Yildiz. Ze begon haar wedstrijd op sprong en dat deed ze super! Twee keer een mooie handstandplatval leverde haar een 13.250 op, het 6e cijfer op dit toestel! Daarna naar de brug. Ook hier een nette oefening waarbij we nog goed moeten oefenen op het tegenspreiden. Ze haalde hier een 9.800! Het derde toestel was de balk, alles ging best netjes maar helaas een val met de handstand. Het laatste toestel was de vloer waar Yildiz een mooie oefening liet zien met een 10.600 als resultaat. In totaal is Yildiz op een mooie 12e plek geeindigd! Erg knap!

In de tweede wedstrijdronde waren de jeugdturnsters Vera, Sara en Faye aan de beurt. Deze meiden begonnen op de balk. Sara liet een super oefening zien, zonder vallen, heel knap! Ze haalde hier dan ook een 11.700; het 2e cijfer op dit toestel. Ook Vera liet een mooie oefening zien, met helaas een val met de koprol, maar de rest was erg netjes. Faye had ook een nette oSaraefening, met nog wel een aantal wiebels. Vervolgens gingen we verder bij de vloer. Alledrie lieten ze een mooie oefening zien waarbij de oefening van Vera eruit sprong! Ze haalde een 14.500, het hoogste cijfer op dit toestel! Ook op de sprong lieten ze meiden mooie overslagen zien. Vera haalde een 9.950, Sara een 10.300 en voor Vera wederom het hoogste cijfer, een 11.400. Het laatste toestel was de brug. De meiden hebben weer laten zien wat ze waard zijn met voor Sara een 12.550; het 3e cijfer op dit toestel. In de einduitslag is Sara derde geworden, wat haar een mooie bronzen medaille opleverde. Vera werd erg knap 6e (na enkele weken ziek te zijn geweest!) en Faye werd 10e! Goed gedaan meiden!

Ook in de tweede wedstrijdronde waren Roos (pupil 2) en Lisa (senior) aan de beurt. Deze meiden begonnen de wedstrijd ook op de balk. Roos liet een mooie oefening zien, wat haar een 11.650 opleverde; het 5e cijfer. Ook lisa deed het erg netjes; een 10.050! Ook op de vloer ging het erg goed! Roos liet een mooie overslag zien en voerde de rest van de oefening ook erg netjes uit. Voor Lisa was het even spannend of haar muziek wel zou starten, maar haar oefening ging erg goed! Sprong was het derde toestel, Roos sprong een 13.250 bij elkaar en Lisa haalde een 10.850. Dan nog even de wedstrijd afsluiten op de brug. Beiden erg nette oefeningen zonder grote fouten, wat resulteerde in mooie cijfers. In de einduitslag is Roos op een verdiende 5e plek geeindigd. En Lisa mocht op het podium gaan staan, ze haalde namelijk een mooie 2e plek!Lisa

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan onze pre-instappers. Dit zijn onze jongste turnsters. Voor de meesten was het dan ook de allereerste wedstrijd, wat natuurlijk super spannend is. Lieke, Pien, Fenne en Indy mochten beginnen op de balk. Altijd een erg spannend toestel, gelukkig wisten ze bijna allemaal de hele balkoefening uit hun hoofd en zijn ze er allevier netjes opgebelven. vLieke haalde zelfs een 11.950; het 4e cijfer op dit toestel. Ook op de vloer lieten alle meiden mooie oefeningen zien. We moeten nog wel een beetje trainen op hoe de oefening moet, maar dat komt de volgende wedstrijd vast helemaal goed. Op de sprong lieten Lieke en Indy een mooie handstandplatval zien en Fenne en Pien een mooie zweefrol. We gaan natuurlijk hard oefenen voor de volgende wedstrijd om Fenne en Pien dan ook misschien een handstandplatval te laten springen. De meiden sloten de wedstrijd af op de brug. Voor Fenne en Pien is de buikdraai nog een beetje lastig en deze hebben we er dan ook uitgelaten. De meiden hebben verder wel een erg mooie oefening laten zien. Ook Indy en Lieke lieten zien wat ze waard waren met mooie cijfers. In de einduitslag is Lieke op de 5e plek geeindigd, Indy werd 15e, Fenne 19e en Pien 21e. Super goed gedaan voor de allereerste wedstrijd. Op naar 4 april!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download