Wat is ouder en kind gym?
De naam zegt het eigenlijk al; de ouder(s)/verzorger(s) komt (of komen) samen met het kind naar de gym. Vanaf het moment dat het kind kan lopen is het mogelijk om deel te nemen aan de les. Gedurende 45 minuten is er de mogelijkheid om de verschillende basisvormen van het bewegen te verkennen en ontdekken. In de gymzaal zijn wekelijks verschillende toestellen klaar gezet en is er voldoende klein materiaal beschikbaar (ballen, hoepels, pitten zakjes, etc.) Denk bij de basisvormen van het bewegen aan: lopen, rennen, springen, klimmen, klauteren, hangen, zwaaien, balanceren, rollen en samen spelen/delen.

Hoe ziet zo’n les eruit?
De les word geopend in de kring waarna er een gezamenlijke ‘warming-up’ is op muziek. De kinderen mogen daarna vrij door de zaal en worden waar nodig geholpen en gestimuleerd door ouder(s) en leiding. Belangrijk om te weten is dat er niks word verplicht. Kinderen ontwikkelen op hun eigen tempo en gaan naar de volgende stap wanneer zij daar klaar voor zijn. Net zoals de les word geopend, sluiten we de les ook gezamenlijk af in de kring waarbij er een lied word gezongen.

Welke kleding wordt er gedragen?
Het belangrijkste is dat het kind zich er makkelijk in kan bewegen en zich er prettig in voelt. Daarnaast zijn gymschoenen (zonder zwarte zool) een optie of blote voeten (sokken zijn te glad).

Lidmaatschap, contributie; hoe zit dat?
Voordat er besloten word lid te worden van Ulfariet is iedereen van harte welkom om drie lessen vrijblijvend mee te doen. Alle informatie over het lidmaatschap en de contributie kunt U vinden op onze website: www.ulfariet.nl – informatie – regels & lidmaatschap. Er zijn twee ouder en kind groepen op de zaterdagochtend. In overleg met de leiding word er gekeken in welke groep er het beste kan worden aangesloten i.v.m. de aantallen.

Overige vragen en/of opmerkingen.
Voor overige vragen en/of opmerkingen kunt U contact opnemen met Tinka Roes via tinkaroes@live.nl. Of loop vrijblijvend even binnen tijdens één van de lessen. Deze worden gegeven in de gymzaal van de Dobbelsteen – ingang via het Valkenhof.

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download