De selectie van Ulfariet zit volop in het wedstrijdseizoen en dat is te merken met al twee mooie medailles!

Tijdens de clubteamwedstrijden in Winterswijk zijn we gestart met het wedstrijdseizoen. Deze dag al redelijk goede oefeningen (hier en daar wat zenuwen op bijvoorbeeld de balk), maar met goede vooruitzichten! Helaas geen prijzen deze dag, maar dat was ook niet onze insteek.

De 4e divisie is begonnen met haar eerste plaatsingwedstrijd in Doetinchem op 29 november. Voor Ulfariet komt Jade uit in de categorie junior supplement E. Een nieuw niveau dus ook weer andere eisen voor een hoge D score. Dat dit soms nog best lastig is, was wel te merken aan de eerste wedstrijd. Vooral de brug is moeilijk. Deze wedstrijden lukte wel beneden en boven de kip en het gaat dus echt al steeds beter. Nu nog alles doorturnen voor een hoger cijfer. Op de balk liet Jade een super oefening zien, alles strak en zonder vallen: een 10.950, het 7e cijfer van de dag! In totaal heeft Jade 39.600 punten gehaald en is ze geeindigd op de 24e plek!

De meiden van de 5e divisie waren op 10 januari aan de beurt in de turnhal in Winterswijk. Met een grote club van Ulfariet zijn we deze dag begonnen. Mirte, Bo, Lisa en Rosa zijn inmiddels jeugd 1, niveau D2 en begonnen deze dag op balk. Met de nodige zenuwen hebben ze het er allemaal netjes vanaf gebracht. Lisa en Bo hadden het 12e cijfer op balk. Vervolgens door naar de vloer. Ook hier weer mooie oefeningen met een 7e cijfer voor Bo en het 8e cijfer voor Mirte. Ook sprong ging netjes met maar liefst het 2e cijfer voor Mirte; top! En ook bij de brug deden de meiden het erg goed; het 6e cijfer voor Rosa en het 3e cijfer voor Mirte.

In de einduitslag is Mirte 6e, Bo 8e, Lisa 16e en Rosa 19 geworden; goede resultaten, met nog wel wat verbeteringen dus we gaan er weer helemaal voor tijdens de volgende wedstrijd.

 foto van Ulfariet Ulft.

In de tweede wedstrijdronde turnden onze pupillen 1 Britt en Sanne. Zij mochten beginnen op de vloer. Dit hebben ze beiden super gedaan met mooie overslagen tot stand. Sanne kreeg zelfs het hoogste cijfer van alle meiden op dit toestel en ook Britt deed het goed, met het 5e cijfer!

 foto van Ulfariet Ulft.

Na de vloer mochten ze hun sprongen laten zien. En dat Britt hard kan springen heeft ze bewezen, het 3e cijfer op sprong! Op de brug hebben de meiden ook goede oefeningen laten zien, maar we kunnen nog wel wat oefenen op de hoge zwaaien voor nog betere cijfers. En als laatste toestel de balk. De meiden kunnen dit tijdens de trainingen altijd erg goed en dit hebben ze ook laten zien op de wedstrijd met voor Sanne het 3e cijfer en Britt haalde het 4e cijfer van alle meiden. In totaal heeft Sanne 52.925 punten gehaald, wat haar de 3e plek en de bronzen medaille opleverde!! Super! Britt heeft 52.600 punten gehaald, met een mooie 5e plek in de einduitslag!

 

Onze juniorturnsters waren in ronde 3 aan de beurt. In deze groep waren Meike, Sarah, Lotte en Mandy ingedeeld. Lotte kon helaas niet meedoen in verband met een knieblessure.

Deze meiden begonnen op sprong waarbij ze allemaal twee mooie overslagen hebben laten zien, met voor Mandy het 8e cijfer. Ook op de brug nette oefeningen, waarbij nog wel wat mag worden gewerkt aan de D-scores, maar voor Meike een mooi 11e cijfer op dit toestel.

Nu bij de balk nog de zenuwen onder controle houden en dit ging erg netjes! Sarah haalde het 5e cijfer en Mandy het 6e cijfer! Als laatste nog even knallen op de vloer en dat hebben ze netjes gedaan! Mandy haalde hier het 3e cijfer! Erg knap! In de einduitslag is Mandy op de 10e, Sarah op de 12e en Meike op de 15e plek geeindigd. Goed gedaan meiden!

 

In de 4e wedstrijdronde waren onze andere juniorturnsters (Iris, Gees en Floor) aan de beurt. Ook zij mochten de wedstrijd starten op sprong waarbij ze mooie sprongen hebben laten zien. Vooral Iris sprong weer twee keer een super overslag met een 11.625 als resultaat; het 2e cijfer! Ook Gees deed het netjes met het 7e cijfer. Op de brug mooie oefeningen met het 7e cijfer voor Floor. Hier moeten alle meiden nog wel flink gaan oefenen voor de kip, zodat de D-scores nog hoger worden. Op de balk redelijke oefeningen, met helaas voor Floor 4 punten neutrale aftrek. Bij navraag heeft de jury geen hurksprong, spagaatsprong en kattensprong gezien! Best bijzonder, want die heeft Floor zeker wel gedaan en ook mooi uitgevoerd. Viel dat dus even flink tegen! Maar helaas was er niks meer aan te doen! Het laatste toestel vloer ging netjes met het 4e cijfer voor Iris. In de einduitslag is Iris op een super 5e plek geeindigd. Gees werd 12e en Floor 14e.

 

De wedstrijddag zat er bijna op, alleen Nurseyda en Kardelen mochten nog een wedstrijd turnen. Deze meiden mochten beginnen op brug. Nette oefening met ophurken erin resulteerde voor Kardelen met een 12.950; het 6e cijfer. Door naar de balk, wat niet helemaal goed ging, helaas een val met de radslagen. Op de vloer hebben ze zicht weer goed herpakt, met voor Nurseyda het 8e cijfer en Kardelen haalde het 5e cijfer op dit toestel.

Deze meiden kunnen ook goed springen en daarbij haalde Nurseyda een 13.600; het 3e cijfer op de sprong!

In de einduitslag is Nurseyda 8e geworden en Kardelen 10e! Beide meiden hebben het erg goed gedaan en met nog een paar kleine verbeteringen zit er misschien de volgende wedstrijd nog wel een medaille in?

 

Op 24 januari was het de beurt aan de meiden van de 6e divisie, met een mooie zilveren medaille voor Sara Wanders. Het wedstrijdverslag laat nog even op zich wachten, maar komt zeker op de site!!

 foto van Ulfariet Ulft.

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download