Zaterdag 19 april stond in het teken van de derde plaatsingswedstrijd voor de 6e divisie. Deze wedstrijd vond plaats in de turnhal in Winterswijk. Na veel en hard trainen waren de selectiemeiden van Ulfariet er helemaal klaar voor.

In de ochtend mochten als eerste de instappers en onze juniorturnster hun oefeningen laten zien. De instappers begonnen op de balk en Sanne mocht het spits afbijten. Ze liet een hele mooie oefening zien, met een prachtige handstand, maar helaas een val met de koprol. Daarna was Resy aan de beurt die ook een mooie oefening heeft laten zien. Ook Indy, Britt en Anouk lieten mooie balkoefeningen zien! Britt had zelfs het 2e cijfer op de balk. Als tweede toestel gingen we naar de vloer. Ook hier van alle vijf de meiden mooie oefeningen, met zelfs een paar met een handstandoverslag! Vol goede moed naar de sprong, waar ik goede sprongen heb gezien. Sanne had zelfs het 2e cijfer op de sprong. Als laatste nog even een mooie oefening draaien op de brug om de wedstrijd goed af te sluiten. In de daguitslag eindigde Britt op een knappe 5e plek, Sanne werd 8e, Indy 11e, Resy 12e en Anouk 13e. Super goede resultaten!! Na drie wedstrijden wordt de doorstroming naar de finale ook bekend gemaakt en Britt en Sanne mogen allebei door naar de finale op 24 mei! Gefeliciteerd meiden!

Onze juniorturnster Lisa turnde ook een zeer goede wedstrijd, die ze begon op de vloer. Na veel oefenen op de salto, ging deze helaas een klein beetje mis tijdens de wedstrijd. Door naar de sprong, waar ze twee erg mooie sprongen met plank liet zien. Ook op brug liet ze een mooie oefening zien, wat haar zelfs het hoogste cijfer opleverde! Ook op de balk een nette oefening. In de daguitslag leverde dit een mooie 3e plek op, de eerste medaille van deze dag! Super!

In de laatste wedstrijd waren de pupillen 1 en 2 aan de beurt. Een grote groep meiden van Ulfariet, die er veel zin in hadden! Alle 10 de meiden mochten bij de vloer beginnen. Stuk voor stuk hebben ze prachtige oefeningen laten zien, waarbij Nurseyda zelfs het hoogste cijfer noteerde en Rosa het 2e cijfer op dit toestel. Daarna gingen we naar de sprong. Iedereen heeft erg goed gesprongen en weer kreeg Nurseyda het hoogste cijfer van alle turnsters, erg knap. Ook bij de brug lieten alle meiden mooie oefeningen zien. Als laatste toestel nog de balk, altijd erg spannend en vooral op het laatste. Alle meiden hebben de zenuwen goed onder c ontrole weten te houden. Lisa haalde zelfs het 2e cijfer op dit toestel en ook de andere meiden deden het super, met mooie koprollen en handstanden erop. Na het wachten op de uitslag konden we nog drie medailles bijschrijven op het totaal.

Nurseyda werd bij de pupillen 1, tweede, super knap. In deze wedstrijd werd Kardelen 6e, Fatou 9e en Roos haalde een knappe 14e plek, super gedaan meiden. Ook mogen er drie meiden van Ulfariet meedoen aan de finale, dit zijn Nurseyda, Kardelen en Fatou.

Bij de pupillen 2 hebben we twee medailles behaald, Rosa mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen en Lisa werd heel knap derde. Wat een geweldig resultaat. En dan hadden we Bo nog op de 4e plek (net naast de medailles dus), Vera werd 7e, Sara 12e en Faye 13e.

Ook bij de pupillen 2 zijn we goed vertegenwoordigd in de finale, Lisa, Rosa, Vera en Bo mogen allemaal meedoen op 24 mei!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download