Op zaterdag 16 maart stond de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de vijfde divisie op het programma. Deze wedstrijd was in de turnhal en Winterswijk en vanuit Ulfariet deden 11 meiden mee in verschillende categorien.

In de ochtend waren de jeugdmeiden niveau 8 aan de beurt. Merel was de eerste op de brug waarbij ze een mooie oefening liet zien. Ook Gees deed het netjes waarbij we nog gaan oefenen voor de borstwaartsom aan de hoge legger. Floor was de derde turnster en liet een mooie brugoefening zien, maar haar armen waren nog wel vaak krom, hier gaan we dus op trainen. Ook Iris en Lotte maakten het groepje compleet met een nette oefening.

De balk was het tweede toestel. Gees mocht starten en deed dit fantastisc. Bij Floor ging de handstanddoorrol super, maar viel ze er helaas af met de halve draaisprong! Ook Iris, Lotte en Merel lieten een mooie oefening zien waarbij Merel er helaas afviel met het boogje. Vol goed vertrouwen naar de vloer. Ook hier lieten alle meiden zien wat ze waard waren met mooie arabier salto’s van Lotte en Iris (ook tijdens de trainingen laten zien dan he ;)).

En als laatste nog even twee sprongen laten zien. Bij alle vijf de meiden ging dit netjes! Ook Iris sprong weer super goed alleen! Na het lange wachten op de uitslag is Iris op de 4e plek geeindigd, erg knap, maar net geen medaille helaas. Floor wederom 8e, Lotte 12e, Gees 13e en Merel eindigde op de 17e plek. Nu nog horen wie er door mochten stromen naar de finale. In eerste instantie waren dit alleen Iris en Floor, maar later hoorden we dat Merel ook nog door mocht naar de finale, helemaal super dus!

In de tweede wedstrijdronde was de instap aan de beurt. Bente en Roos mochten hun derde wedstrijd turnen en beginnen op de vloer. Roos turnde een nette oefening en ook Bente deed het netjes, maar helaas vergat ze een aantal dingen wat haar wat punten heeft gekost. Sprong was het tweede onderdeel en bij allebei de meiden ging dit netjes en dat zonder te trainen op een plankoline! Ook de brug ging weer erg netjes. Balk was het laatste onderdeel en ook hier haalde Bente wat onderdelen door elkaar, maar ze bleef er wel heel knap op met de koprol! Roos is op de 21e plek geeindigd en Bente werd 23e!

Als laatsten mochten Rosa, Lisa, Sara en Bo turnen en zij zijn pupil 1, niveau 10. Zij mochten beginnen op de sprong. Alle vier lieten ze een mooie overslag zien, waarbij Rosa zelfs met de plank sprong!
Ook ging de brug bij alle vier de meiden erg netjes. Voor Bo was dit extra knap want ze had een aantal weken niet getraind door ziekte!

De balk ging bij de meesten wat minder, veel wiebels en toch een paar vallen kosten dan een hoop punten. Het laatste toestel was de vloer en dit hebben de meiden netjes gedaan! Ik zag bij alle vier een mooie overslag en ook de rest was erg netjes.
Rosa werd deze dag 11e, Lisa 18e, Sara 30e en Bo 33e! Super gedaan dus! Rosa heeft het tijdens de plaatsingswedstrijden zo goed gedaan dat ze zelfs een finaleplek wist te behalen! Op naar 13 april dus, waar we nog een keer gaan knallen!

Op zaterdag 9 maart was ook de derde plaatsingswedstrijd voor de drie meiden van Ulfariet in de vierde divisie! Jade, Sarah en Meike mochten in Doetinchem turnen voor wat ze waard zijn en dit deden ze dan ook!

Op sprong lieten ze allemaal twee keer een overslag zien, waarbij de overslagen van Jade er bovenuit
sprongen, met een 11.350 scoorde zij het 6e cijfer op dit toestel! Voor Meike was de brug nog even spannend, want zou de zolendraai lukken? En ja hoor, hij ging erg goed! Ook Sarah en Jade lieten een nette brugoefening zien. Bij de balk ging het allemaal wat minder goed met een paar vallen. Maar gelukkig ging de vloer bij alledrie erg netjes en hebben ze daarbij weer een boel goed gemaakt.

Deze dag is Jade 14e geworden! Meike eindigde op de 22e plek en Sarah werd 26e! Helaas zat er voor deze drie meiden geen finale plaats in, maar gaan we knallen bij de toestelkampioenschappen en op naar volgend seizoen!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download