Het is alweer een tijdje geleden, maar op zaterdag 2 februari was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden uit de 4e divisie.

Jade was helaas de hele week al ziek en kon dus niet meedoen aan deze wedstrijd. Meike en Sarah waren gelukkig wel van de partij in de SaZa hal! Op sprong lieten de meiden allebei wel aardige sprongen zien. Helaas waren de cijfers hiervan niet erg hoog. Op de brug deed Meike het erg netjes en kreeg een 9.500, helaas was de oefening van Sarah wat minder goed. Hier moeten we dan ook nog even werken tijdens de trainingen. De balk van Sarah ging gelukkig wel erg goed en ze had hiervoor dan ook precies een 10.000, wat het 12e cijfer was. Ook Meike deed het netjes met een 9.400. De vloer ging ook bij beide meiden goed, natuurlijk kan het altijd nog beter, maar ze hebben stabiele oefeningen laten zien! Meike is op de 19e en Sarah op de 24e plek geeindigd!

Op zaterdag 2 maart was de 2e plaatsingwedstrijd voor de 6e wedstrijd en de allereerste wedstrijd voor de pre-instappers. Dit zijn de allerjongsten die vaak voor het eerst een wedstrijd turnen. We moesten al erg vroeg op, want om 08.30 uur moesten we al in Neede staan voor de warming-up. Van Ulfariet deden vier meiden mee, namelijk Sanne (niveau D1), Britt, Indy en Resy (niveau D2).

We begonnen de wedstrijd op de balk en Indy mocht hierbij de spits afbijten. Indy liet een mooie oefening zien met helaas een val met de koprol. Britt was als tweede aan de beurt en liet heel erg knap een handstand zien. Helaas viel ze er nog wel af met de koprol, maar die moeten we ook nog even goed oefenen. Ook Resy viel eraf met de koprol, maar deed de rest netjes. Als laatste was Sanne nog aan de beurt en die liet een super oefening zien, met een hoge handstand en de koprol erop wat haar een 12.700 opleverde, het 3e cijfer!

Vloer was het tweede toestel en ook hier hebben de meiden goed hun best gedaan. Bij Indy ging de handstanddoorrol een beetje mis, maar turnde de rest van de oefening erg strak. Bij Resy ging alles een beetje snel waardoor ze wat aftrek heeft gekregen. Ook Britt en Sanne lieten een mooie oefening zien, waarbij Sanne zelfs voor het eerst de arabier flickflack liet zien; erg knap! Vol goede moed naar de sprong. Voor de meiden weer even wennen om met de plankoline te springen, maar dit ging erg goed! Vooral Sanne en Britt lieten mooie sprongen zien, wat Sanne het 3e cijfer opleverde en Britt het 4e cijfer! Echte springers dus! Bij Indy ging het inturnen niet echt goed en dus wilde ze laten zien dat ze het echt wel kon. Helaas ging het bij de eerste sprong al fout en verzwikte ze haar hak waardoor ze de tweede sprong niet heeft gedaan. Dit was natuurlijk ook wel even schrikken bij zo’n eerste wedstrijd.

Gelukkig kon Indy het laatste toestel, de brug, nog wel doen en liet ze een mooie oefenin zien. Ook bij Resy ging het goed en lukte het ophurken zelf! Britt liet nog even zien wat ze waard is met een 12.750; het 5e cijfer!

Dan nog even wachten op de einduitslag en die was erg netjes! Sanne werd 6e, Britt 7e, Resy 14e en Indy 16e! Super gedaan hoor meiden, zo’n eerste wedstrijd! Nu lekker oefenen op de koprol op de balk en nog iets meer netheid en dan weet ik zeker dat we de volgende wedstrijd nog hoger kunnen eindigen. Op www.oost.kngu.nl kun je de uitslagen ook nog terug vinden!

Op deze dag was ook Lisa aan de beurt voor haar tweede wedstrijd (junior niveau 8). Op sprong liet Lisa twee keer een mooie overslag zien met de plank, wat haar een punt meer oplevert dan springen met de trampoline, erg goed dus! Ook liet ze een mooie brugoefening zien, waarbij het ophurken goed ging en ze ook een super salto liet zien! Door naar de balk. Hier hadden we een kleine aanpassing door geen salto af, maar een overslag af te doen. De rest van de oefening deed ze echt super, waarbij de handstand er erg goed uitzag! Het laatste toestel de vloer ging ook goed, helaas nog geen arabier flickflack wat haar wat punten kost, maar de rest was erg netjes! In de einduitslag is Lisa net op de 4e plek geeindigd met maar 0,3 punt verschil op de nummer 3. Wel jammer, maar ontzettend knap gedaan! Een hele verbetering met de vorige wedstrijd en met een flickflack in de volgende wedstrijd zit er misschien nog wel een medaille in?!

De aankomende weekenden zijn ook weer vol met wedstrijden, waarbij 9 maart de 4e divisie mag turnen en 16 maart de 5e divisie!

 

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download