Ouder en kindgym.

De eerste groep op de zaterdagochtend is de ouder en kindgym. Van 09.00 – 09.45 komen de ouders met hun zoon/dochter naar de gymzaal om spelenderwijs van alles te ontdekken. Veel verschillende onderdelen zullen in de les te ontdekken zijn: klimmen, klauteren, springen,balanceren,rollen, hangen, zwaaien, etc. Belangrijk om te weten is dat heel veel kan, maar niks moet. Het kind bepaalt zelf of hij/zij een oefening wel of niet kan of durft. De ouders en de leiding hebben daarin een stimulerende rol en zullen hulp bieden waar het kind deze kan gebruiken. In de gymzaal zijn ook materialen aanwezig waarmee de kinderen kunnen spelen. Zo leren zij spelenderwijs samen spelen en delen.

Er is geen minimum leeftijd om deel te kunnen nemen aan deze les: vanaf dat het kind kan lopen is hij/zij meer dan welkom!

Peutergym.

Van 10.00 – 11.00 is er de gymles voor de peuters. De kinderen komen nu zonder hun ouders in de gymles en zullen zelfstandig de oefeningen op de toestellen gaan uitvoeren. Ook in deze les wordt gebruik gemaakt van materialen en toestellen waarbij ontdekken en motorische ontwikkeling centraal staan. De stimulerende en helpende rol wordt vervult door de leiding en zijn/haar assistent. Er is voor deze les een richtlijn voor de leeftijd van de peuter; deze ligt doorgaans tussen 3 en 5 jaar. De leiding zal met de ouders overleggen wanneer het kind zelfstandig genoeg is om van de ouder en kindgym over te stappen naar de peutergym; dit is geen moeten maar mogen!

Kleutergym.

Als derde groep zal van 11.00 – 12.00 uur de gymles voor de kleuters worden gegeven. Vanzelfsprekend komen de kinderen zonder ouders in de gymles. Het is een vergelijkbare gymles als de les van de peuters, maar er zullen nu meer gymnastische oefeningen worden gedaan. Het samenspelen met elkaar en met het materiaal blijft. Ook voor deze groep is er een richtlijn voor de leeftijd, meestal tussen de 5 en 7 jaar. Wederom wordt er door de leiding met de ouders overlegd wanneer een kind naar deze groep gaat. En ook hier: geen moeten, maar mogen.

Kidsdance.

Kidsdance is komen te vervallen door gebrek aan deelname.

Alle deze lessen worden gegeven in de gymzaal van de Dobbelsteenschool in Ulft (ingang via het Valkenhof) onder leiding van Tinka Roes, bereikbaar via de mail: tinkaroes@live.nl

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download