Op zaterdag 14 januari stond de eerste plaatsingswedstrijd voor de meiden in de 5e divisie op het programma. Van Ulfariet deden 5 meiden mee: Iris, Lotte, Sara, Rosa en Lisa.

Iris en Lotte zijn jeugd niveau 8 en mochten de wedstrijd al vroeg in de ochtend beginnen. Na de warming-up zijn we begonnen op de sprong waarbij Iris twee mooie overslagen liet zien wat haar precies 10.000 punten opleverde, het 9e cijfer, erg knap! Ook Lotte liet twee overslagen zien waarbij de tweede sprong duidelijk beter was; een 9.150. Door naar de brug, een erg spannend toestel voor de meiden, want de salto gaat nog niet altijd even goed. Lotte mocht beginnen en liet een super oefening zien. Ophurken netjes met de voeten bij elkaar en ook de salto stond! Daarna Iris nog. Ook vind Iris het ophurken nog erg moeilijk en vaak valt ze er hier mee af. Gelukkig had ze vandaag meer geluk en bleef ze erop zitten! Door naar de salto dan maar. Van te voren had ik gezegd; niet met je handen de grond aanraken! Hier heeft ze wel erg goed naar geluisterd, want wel met drie passen naar voren zodat ze de handen niet aan de grond zou zetten bleef ze toch nog staan!

Het derde toestel was de balk. Hier hebben we goed op geoefend en ik hoopte dan ook dat ze erop zouden blijven staan. Iris mocht als eerste voor Ulfariet en liet een strakke oefening zien waarvoor ze een 10.150 kreeg! Ook Lotte bleef op de balk staan en dit resulteerde in een 9.950! Dan het laatste toestel; de vloer. Voor het eerst een eigen vrije oefening op muziek! Altijd spannend en vooral als je weet dat ze deze net voor de kerstvakantie nog hebben geleerd! De beiden oefeningen gingen erg goed en mooi op de muziek, maar doordat we nog een eis missen zijn ze een half punt misgelopen. Maar toch allebei goede cijfers en we passen heel makkelijk de oefeningen even aan en dan komt dat de volgende wedstrijd helemaal goed! Iris is 18e geworden en Lotte behaalde de 22e plaats! Ik ben erg tevreden meiden!

In de tweede wedstrijdronde waren de drie instappers aan de beurt. Als eerste toestel zijn deze meiden begonnen op de brug. Na een korte warming-up mocht Rosa beginnen. Rosa is onze ‘brugknaller’ dus dat moest goed komen. Met twee keer mooi ophurken en een nette oefening haalde Rosa een 12.450, het 7e cijfer!! Daarna mocht Lisa haar oefening laten zien. Dit was voor mij nog even spannend of het ophurken zou lukken, maar ze deed dit perfect; 12.250. Als derde was Sara aan de beurt. Sara kan het ophurken nog niet helemaal goed, maar ze liet wel een erg mooie oefening zien, waar we nog wel wat aan kunnen werken tijdens het trainen (maar dat is ook alleen maar fijn natuurlijk).

Daarna de balk. Dit keer mocht Lisa starten en Lisa is eigenlijk altijd erg sterk in de balk. Ze liet dan ook een erg mooie oefening zien met een mooie zweefstand. Ze kreeg terecht een 12.000, het 5e cijfer!! Daarna mocht Sara. Tijdens het inturnen hebben we de oefening nog even goed doorgenomen en ze liet ook een erg goede oefening zien zonder vallen, een 11.050! Ook Rosa moest haar balkoefening nog turnen en dit heeft ze erg goed gedaan, wel een grote wiebel, maar gelukkig bleef ze op de balk staan!

Het derde toestel was de vloer, hier zijn alle drie de meiden eigenlijk erg goed in en ze hebben dan ook mooie oefeningen laten zien. We kunnen nog wel net iets meer op de netheid letten, maar daar gaan we goed op oefenen.

Het laatste toestel was de sprong. Lisa en Rosa mochten eerst springen, want ze wilden graag overslag springen over de kast. Allebei hebben ze twee erg mooie sprongen laten zien wat ook mooie cijfers opleverden! Sara sprong nog handstandplatval en dit heeft ze ook erg netjes gedaan!

In de einduitslag is Lisa 9e, Rosa 11e en Sara op de 20e plek geëindigd! Goed gedaan meiden!! Op naar 3 maart!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download