Zaterdag 10 december was de eerste plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie in de SaZa hal in Doetinchem. Voor Ulfariet deden hier zes meiden aan mee in de categorie pupil 2, niveau 8. Dit waren Meike, Jade, Floor, Manon, Merel en Sarah. Na het harde trainen van afgelopen week waren de meiden er helemaal klaar voor.

De wedstrijd begon op vloer en Meike mocht de spits afbijten. Na wat overleg hebben we gekozen om maar één flick flack te turnen en deze was gelukkig ook erg netjes. Ook de rest van de oefening zag er goed uit met een 11.050 als cijfer.

Daarna was Jade aan de beurt. Tijdens het inturnen ging de dubbel flickflack erg goed en deze heeft ze tijdens de wedstrijd dan ook laten zien. Nog wel een sisonne die wat krom was, liet Jade een nette oefening zien met een 11.550 als cijfer. Daarna mocht Floor haar oefening laten zien. Ook tijdens het inturnen ging de tweede flickflack niet goed (op je hoofd is niet de bedoeling), dus tijdens de wedstrijd heeft ze er één gedaan. Ook was het boogje nog even spannend, maar deze ging super; 11.800. Sarah was als vierde aan de beurt. Ze liet een mooie dubbel flickflack zien, helaas nog zonder kaats. Daarna was ze eventjes de weg een beetje kwijt, maar gelukkig heeft ze zich goed herpakt en heeft ze alle onderdelen netjes uitgevoerd. Als vijfde was Merel. Ook bij Merel hebben we gekozen voor één flickflack die erg netjes was. Op haar boogje moeten we nog wel even oefenen, maar gelukkig voelde ze dat zelf ook al. En als laatste op de vloer; Manon. Zij sloot de vloer goed af voor Ulfariet met een 11.300 als cijfer.

Door naar de sprong. Na wat inturnen mocht Jade beginnen en dit deed ze erg goed met een 11.800, het 15e cijfer op sprong. Door naar Floor, de eerste sprong was niet erg goed, ze sprong bijna voor de plank. Gelukkig mogen de meiden twee keer springen en ging de twee veel beter. Daarna Sarah. Sprong is niet het beste onderdeel voor Sarah, maar voor haar doen heeft ze twee goede sprongen laten zien. Dit moeten we de komende tijd nog maar goed oefenen, want ik weet zeker dat ze het nog beter kan. Ook Merel liet twee sprongen zien, er mag nog wel wat meer spanning in, maar het waren erg mooie hoge sprongen. Bij Manon ging de eerste sprong niet helemaal goed, ze had haar handen te ver aan de voorkant van de pegasus, waardoor ze met haar billen op de achterkant van de pegasus kwam. Gelukkig had ze niet teveel pijn en liet ze een tweede goede sprong zien. Als laatste was Meike aan de beurt. Door een blessure aan haar hak heeft ze niet vaak gesprongen afgelopen weken, maar ze liet twee mooie sprongen zien.

Als derde toestel de brug. Niveau 8 op brug is nog best pittig als je pluspunten wil verdienen, dus dit is lastig. Alle zes de meiden hebben wel erg knap de wegzet salto gedaan tijdens de wedstrijd, maar hier moet nog goed op geoefend worden. Jade begon op de brug en viel helaas met het ophurken van de brug af. Maar met haar leertjes liet ze wel een goede wegzet salto zien. Daarna Floor. Voor Floor blijft het ophurken een groot probleem, gelukkig had ze haar tenen wel op de brug zodat het ophurken wel telt. De rest van de oefening heeft ze dan ook goed afgemaakt. Haar cijfer was een 10.650. Sarah was daarna aan de beurt, op de onderste legger ging het erg goed tot aan de grote borstwaartsom. Ze kwam er niet helemaal omheen, maar kon zich gelukkig optrekken en heeft de oefening goed afgemaakt; 11.300. Ook Merel liet een goede oefening zien, nog niet alles helemaal met spanning uitgevoerd dus hier kan nog voor getraind worden, maar ze kreeg wel een 11.500 van de jury. Helaas viel Manon met de salto op haar billen wat haar een heel punt kost, maar ze hield nog wel een 10.900 over. Meike was als laatste aan de beurt en dit deed ze erg goed. Ook het ophurken lukte weer en ze kreeg dan ook en verdiende 12.600.

Balk was het allerlaatste toestel. Alle meiden turnen nog een koprol op de balk in plaats van een radslag, want hierdoor kiezen we voor meer zekerheid. Floor mocht beginnen en liet een super strakke oefening zien! En ook stond de salto! Helemaal top; een 11.100! Sarah mocht daarna haar oefening laten zien en dit deed erg goed, tot aan de afsprong. Helaas viel ze met de salto en dit zorgde voor een 9.700. Helaas viel Merel tijdens haar oefening met de koprol van de balk, maar liet ze wel een super handstand zien! Ze baalde hier wel van, want de koprol was zo makkelijk. Als vierde was Manon aan de beurt en Manon gaat graag zitten. Met het overspreiden ging ze meteen zitten op de balk en ook met de salto ging ze zitten op de mat. Dit is natuurlijk erg jammer en kost punten, maar de rest van de oefening zag er goed uit. Meike liet een redelijke oefening zien, de sprongen zijn nog erg laag, maar gelukkig viel ze er niet van af en ze kreeg dan een 11.050. Daarna nog Jade. Helaas viel Jade van de balk met de fouetedraai, ze deed deze wel netjes hoog, maar vallen hoort er natuurlijk niet bij. Ook met de salto raakte ze met de handen de grond aan wat ook een punt kost. Ze kreeg dan ook precies een 10.000.

In de einduitslag zijn de meiden aardig in de middenmoot geëindigd. Meike op de 16e plaats. Dan op volgorde Merel 20, Floor 21 en Jade 22e. Op de 25e plaats Manon en op de 29e plaats Sarah. Meiden jullie hebben het goed gedaan en we gaan hard oefenen voor de 2e wedstrijd! Met op z’n tijd natuurlijk ook een spelletje, voor de gezelligheid!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download