Zaterdag 26 november stond de eerste plaatsingswedstrijd voor de meiden van de 3e divisie op het programma. Voor Ulfariet doen daar dit jaar twee meisjes aan mee, namelijk Mirte en Sterre.

Mirte (instap niveau 9) was om 08.45 uur al aan de beurt met de warming-up in de SaZa hal. Toen we daarmee klaar waren, konden we naar het eerste toestel; de sprong. En met die springbenen van Mirte moet dat toch goedkomen! Even inturnen en daarna twee mooie wedstrijdsprongen laten zien! En wat voor een sprongen; cijfer 13.450, het derde cijfer op dit toestel!!

Door naar de brug. Ook dit keer was het even kijken of we de salto in de wedstrijd al laten zien, want met de trainingen gaat deze niet altijd even goed. Er zit al wel veel verbetering in, maar Mirte vind het nog lastig om precies te timen wanneer ze los moet laten. Na het inturnen hebben we dan ook besloten om de salto weg te laten en te gaan voor twee mooie hoge zwaaien. De oefening was erg netjes, een beetje een lange stop voor het ophurken, maar wel twee mooie zwaaien. Het cijfer voor de brug was een 11.800 en er kan dus nog wat aan verbeterd worden!

Door naar de balk. Voor Mirte altijd erg spannend, maar we hebben hier goed op geoefend en het ging dan ook alweer beter dan met de clubteamwedstrijden, namelijk maar één val; met de koprol. Verder was de oefening netjes, maar kan er nog veel winst uit allerlei kleine dingetjes worden behaald. Mirte kreeg hiervoor een 9.750.

Het laatste toestel de vloer. Mirte was hier erg zenuwachtig voor, maar ze kan er toch niet afvallen? Met dit motto hebben we de oefening geturnd en ik was er dan ook erg blij mee! Een mooie oefening met een mooi cijfer; 12.100, het 6e cijfer op dit toestel!

In totaal heeft Mirte 47.100 punten behaald en is ze op de 11e plaats geëindigd. Een knappe prestatie want er deden 36 meisjes mee. Er zijn dus nog wat kleine verbeterpuntjes, maar hier gaan we de komende weken hard aan werken, want 17 december is alweer de tweede plaatsingswedstrijd.

In de tweede wedstrijdronde was Sterre (pupil 1, niveau 8) aan de beurt. Ook zij had veel zin om te gaan beginnen. Na de warming-up moest ook Sterre beginnen op de sprong. Daarbij liet ze twee keer een erg mooie overslag zien die ook werd beloond met een 12.550; het 9e cijfer op dit toestel.

Door naar de brug. Met het inturnen hebben we even bekeken of de kip aan de hoge legger zou lukken, maar dit ging helaas niet echt goed en dus hebben we besloten om deze weg te laten en voor zekerheid te kiezen. Maar helaas zoveel zekerheid was er dus niet, want Sterre viel met het ophurken; een punt aftrek! Toch haalde ze nog een 11.300; de schade bleef dus beperkt.

Het derde toestel was de balk, altijd een goed onderdeel voor Sterre. Helaas nog zonder radslag, maar wel met een mooie koprol erop. Helaas even met de handen aan de grond met de salto afsprong, wat dus ook weer een punt kost, cijfer; 10.750. Het laatste toestel is dan nog de vloer. Hier ook nog even wat zekerheid ingebouwd, door niet twee, maar één flickflack te turnen. De twee flickflack was met het inturnen namelijk erg krom. Dit werd beloond met een 11.700. In totaal heeft Sterre 46.300 punten gehaald en is ze op de 14e plaats geëindigd van 33 turnsters, een knappe prestatie dus! Ook bij Sterre is nog genoeg te verbeteren en we gaan dan ook hard werken om die kleine foutjes eruit te halen en misschien nog wel een paar plaatsjes hoger te eindigen op 17 december.

Meiden; super goed gedaan voor een eerste wedstrijd, nu hard trainen en dan gaan we knallen op 17 december!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download