Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd voor de meiden van de selectie. Dit was de clubteamwedstrijd. Dit is een wedstrijd met een team van 4 of 5 meiden waarbij je dus samen strijd voor een medaille.

Al vroeg in de ochtend waren de teams Ulfariet 1 en Ulfariet 2 aan de beurt. Ulfariet 1 bestond uit Sterre, Mirte, Iris, Sarah en Jade. Ulfariet 2 bestond uit de volgende meiden; Meike, Floor, Merel, Manon en Lotte. Het was dus volle bak. Het eerste toestel was de balk, dan hebben we het zenuwtoestel ook maar meteen gehad! Natuurlijk eerst inturnen wat redelijk goed ging. Sterre mocht de spits afbijten wat ze uitstekend deed, geen vallen, paar kleine wiebeltjes en een super salto van de balk! Als tweede was Mirte aan de beurt. Het is altijd even afwachten hoe het met de zenuwen van haar gaat, maar met 2 vallen was deze oefening al veel beter dan op de andere wedstrijden! Erg goed gedaan dus! Als derde was Sarah aan de beurt die met één val tijdens de koprol een strakke oefening liet zien! Jade mocht voor Ulfariet 1 de balk afsluiten. Voor het eerst de radslag in de oefening turnen was toch nog wel spannend en ging dan helaas ook fout. Gelukkig ging de rest van de oefening nog aardig goed.

Daarna was Ulfariet 2 aan de beurt. Voor dit team mocht Merel starten met niveau 8. We hebben voor de zekerheid de radslag maar vervangen door een koprol en Merel liet een super oefening zien. De volgorde was niet helemaal goed, maar dat maakt niet zo heel veel uit. Daarna Lotte, helaas een val met de handstand maar de rest was goed uitgevoerd. Als laatsten mochten Floor en Meike nog op de balk. Allebei lieten ze een erg mooie oefening zien! Na de balk gingen we naar de vloer. Mirte mocht beginnen en liet een mooie oefening zien, gevolgd door Iris, Sarah en Jade. Alle vier de oefeningen verliepen erg goed zonder grote fouten. Sarah turnde zelfs niveau 8 en liet een super mooie dubbel flickflack zien! Door naar Ulfariet 2. Meike mocht de spits afbijten wat ze netjes deed. Helaas ging de stut van Floor niet helemaal zoals het hoort, maar ze liet een mooi boogje zien, erg knap! Ook Manon en Merel hebben een erg mooie oefening laten zien.

Als derde toestel de sprong. Hier valt eigenlijk weinig over te vertellen, want alle acht de meiden lieten mooie sprongen zien die ook goed zijn beoordeeld! Dit kunnen ze dus erg goed!

Dan het laatste toestel; de brug. Vooraf was het nog best spannend; zou het ophurken en de salto bij iedereen lukken? Tijdens de trainingen is dit nog wel eens wisselvallig dus voor mij was het afwachten. Sarah mocht beginnen voor Ulfariet 1 en liet een strakke oefening zien! Dat was dus al één goede oefening! Door naar Mirte, we hadden er voor de zekerheid maar voor gekozen om de salto weg te laten. Ze liet wel twee super mooie hoge zwaaien zien en dus was het ook een goed cijfer. Sterre mocht als derde en liet een mooie oefening zien die ze erg goed achter elkaar doorturnde. Als laatste nog Iris, hier hadden we voor de zekerheid gekozen om het ophurken weg te laten. De salto ging wel erg goed alleen! Nu nog even met de meiden oefenen voor de zolendraai en misschien nog wel een kip want de voorrondes van de andere wedstrijden zijn ook al erg snel!

Dan nog de laatste vier meiden van Ulfariet 2, startend met Merel. Merel liet een mooie oefening zien met een goede salto. Ook Lotte turnde de oefening zoals het hoort! Dan Manon nog met niveau 8. De grote borstwaartsom ging erg goed en ook de salto was netjes! Als laatste Meike, altijd spannend want met het inturnen lukt het ophurken niet, maar ze heeft mij beloofd dat het dan juist met de wedstrijd wel lukt! En ja hoor, ze kreeg gelijk! Een mooie oefening! In de einduitslag is Ulfariet 1 op de 8e plaats geëindigd en Ulfariet 2 op de 9e plaats! Een resultaat waar we trots op mogen zijn!

In de tweede wedstrijdronde kwam er nog een team van Ulfariet in actie, namelijk Ulfariet 3. Deze meiden turnden in de niveaus 9, 10 en 11. Ulfariet 3 mocht op de brug beginnen en Rosa mocht niveau 9 turnen en dit deed ze dan ook echt SUPER! Ophurken en salto van de brug af alleen, ik ben trots! Door naar Lisa K. met niveau 11. Lisa heeft wat moeite met het springen van de lage naar de hoge legger, maar dit deed ze erg goed! Daarna de andere Lisa (Lisa S. is wat makkelijker), een super mooie oefening met ophurken, maar helaas daarna viel ze op de billen! Dit kost natuurlijk wel punten, maar toch knap dat het ophurken lukte! En als laatste Gees die een mooie oefening liet zien die ze netjes achter elkaar doorturnde!

Het tweede toestel; de balk. Lisa S. mocht hier starten en liet een erg strakke oefening zien zonder wiebels en vallen; een goed begin dus! Door naar Lisa K. helaas viel ze eraf met de koprol, maar de rest van de oefening zag er goed uit. Daarna Rosa. Helaas had deze oefening wat meer wiebels en ook een val, maar nu kunnen we goed gaan oefenen voor 14 januari. Als laatste mocht Gees nog de balk betreden. Helaas met twee vallen en ook nog een val met de afsprong was dit niet zo’n heel goed cijfer. Vol goede moed naar het derde toestel de vloer, hier kunnen de meiden er namelijk niet vanaf vallen! Lisa K. en Gees lieten een erg mooie oefening zien. Ook Lisa S. en Rosa lieten een mooie oefening zien, alleen lukte bij beide meiden de handstanddoorrol niet, erg jammer en hier hebben we dan ook wat punten laten liggen. Dan nog het laatste toestel de sprong. Dit is voor deze meiden niet echt een probleem en ze lieten dan ook alle vier mooie sprongen zien!

In de einduitslag is Ulfariet 3 op de 5e plaats geëindigd, toch een knappe prestatie voor zo’n eerste wedstrijd! Ik ben dan ook erg tevreden over alle meiden, het was toch weer even wennen zo’n eerste wedstrijd, maar nu weten we nog beter waar we nog aan gaan werken de komende weken!

Volg ons op de socials!

Het meest recente nieuws voor jou

ulfariet.nl download